Eric Prydz: “Techno je 90tih predstavljao muziku budućnosti, a danas je muzika prošlosti”

230
eric prydz 2021
photo source: www.djtimes.com

Malo malo pa se pokrene pitanje o tome koja je era elektronske muzike bila zlatno doba, koji žanr, u kom vremenskom periodu. I dok živimo u vremenu kada se konstantno pojavljuju neki novi žanrovi i podžanrovi – pojavi se neka DJ faca koja je dosta toga prošla i ima šta da kaže nakon toliko godina na sceni, DJ ili producentskoj nebitno je.

Ovoga puta je jedan Tweet velikog Eric Prydza uzdrmao mreže. U tom svom Tweetu Eric je izjavio da preferira Techno muziku 90tih i ranih 2000tih. I kako to uvek biva na svim mrežama, odmah se pokrenula rasprava o tome sme li on tako nešto da izjavi, jer eto ne daj Bože da neka javna ličnost ima pravo na drugačije mišljenje o nečemu.

Prydz je šmekerski napisao: “Devedesetih je Techno bio muzika budućnosti… Danas je to muzika prošlosti…” Jednostavno, čovek misli da je Techno postao Mainstream i očigledno mu se to ne sviđa, a realno je i u pravu. On zna šta priča/piše, nije sigurno to tek tako napisao – iskustvo od 20+ godina na sceni mu to dozvoljava, jer kroz svoju produkciju, kroz sve projekte pod kojima radi, on konstantno istražuje i uvek gleda da pomera granice u elektronskoj muzici.

Mi se nadamo da ga sledeće godine konačno slušamo na Exitu (osim ako se opet nešto ne “zakomplikuje”)… 😀 A taj čuveni Tweet, o kome je uostalom i ceo ovaj tekst posvećen, pogledajte ispod.

Prethodni tekstZašto je “house ples” napustio klubove?
Sledeći tekstGlobalna atrakcija The Martinez Brothers gostuju na Jarunu
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!