Letnji house vikend u Barutani!

Dođite oslobođeni bilo kakvih očekivanja, i pustite da vas vibe i muzika voze – poručuje Folamour

130
Folamour by Koria

Ovog petka, jedan od najperspektivnijih izvođača svoje generacije, Folamour, donosi svoj jedinstveni stil sunčane, letnje muzike za DJ pult Barutane. Domaću podršku pružiće mu Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar vinyla koji ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja u muzici i Marquez V. – muzički selektor čiji setovi sadrže sve od pravog izvornog funka i soula, pa sve do disco-a i acid jazz numera.

Folamour Barutana Beograd 2021

Folamour je prepoznatljiv po tome što iza sebe ima tri hvaljena albuma i legendarni Boiler Room set. Neposredno pred svoj prvi nastup u Beogradu izjavio je: “Smatram da se moj zvuk tokom godina promenio i postao više ‘organski’. To se može osetiti u muzici koju puštam i stvaram. Postao sam više zainteresovan za instrumente i osećam da je taj zvuk bliži onome što želim da izrazim i podelim. Moj novi album ‘The Journey‘ u potpunosti je inspirisan onim što sam proživeo u poslednje tri godine života, koje sam proveo putujući sve vreme i nakon toga se dogodila pandemija. Album je svojevrstan link između svih mojih putovanja koja su se dogodila i mog unutrašnjeg putovanja i samospoznaje tokom tog procesa. Od nastupa u Barutani nemojte očekivati ništa, to je najgore što možete uraditi pre bilo kog mog nastupa. Dođite oslobođeni bilo kakvih očekivanja, i pustite da vas vajb i muzika voze!

Njegova muzička pozadina veoma je raznovrsna. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do jazza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. Prvi album “Umami” objavio je 2017, a usledio je i “Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo najnovije ostvarenje “The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu ove godine, a pažnju je privukao već prvom numerom, koja jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog house-a, funka i disco-a, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Subota je rezervisana za “Neverending Summer” žurku koja će obuhvatiti sve podžanrove house muzike sa povremenim izletima u druge pravce. Na bini će se smenjivati neki od omiljenih lokalnih izvođača: Kristijan Molnar koji je među publikom poznat po svojim allnighterima, radijskoj emisiji, ali i po tome što se u njegovim setovima može čuti širok spektar muzike, od sporijih srceprajućih traka, do plesne muzike; Kid Kimi koji se već deceniju unazad izdvaja po posebnom muzičkom spektru, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, uvek u skladnoj fuziji ambienta, deepa, duba, house i techno zvuka; SMT#nG kojeg odlikuje vrlo prepoznatljva i energična selekcija, uz trud za predstavljanjem sopstvene muzičke širine, dok kroz svoj rad stalno podseća da je moguće napraviti hibridnu muzičku ekskurziju; Doo – osnivač Beyond House muzičkog kolektiva, specijalista za izuzetnu i eklektičnu muziku; Danilo Kas koji pripada novoj generaciji DJ-eva koja prevazilazi žanrovske i stilske podele, uz dinamične setove koji se kreću od funka, soula, i house-a do eklektičnih i plesnih klupskih numera; mladi Luton čiji se setovi baziraju na različitim stilovima house muzike i Cosmic G koji svoju muziku opisuje kao kombinaciju trance-a, house-a i zvuka 90-ih, uz dozu nepredvidljivosti u svojim setovima.

Neverending Summer Kristijan Molnar Kid Kimi Barutana

U subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju Live nastup Nica Plagemanna, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa house i techno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Minimal i techno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka “ženski Villalobos” vraća se u Beograd u petak 24. septembra, kada će nastupiti sa Markom Nastićem.

Ulaznice za gostovanje Folamoura u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 1.490 dinara, dok je cena ulaznica za subotnju Neverending summer žurku 500 dinara.

Featured Photo: Koria

Prethodni tekstLive DJ set na 4 playera. Vandal Steve u petak na splavu Leto.
Sledeći tekstDisco u prepunoj Barutani? DA, MOGUĆE JE!