Šta očekujemo večeras – spektakl, puno muzičkih premijera i Warehouse vajb

395
Novi Hangar Luka Beograd produkcija

Predvodnik modernog techno zvuka Adam Beyer nastupiće sutra u novom Hangaru Luke Beograd u okviru velikog Drumcode Showcase događaja, sedam godina nakon njegove poslednje posete Beogradu. Zajedno sa aktuelnim techno imenima sa svoje izdavačke kuće – cenjenim holandskim DJ-om Bart Skilsom, lokalnim muzičkim talentom Ilijom Đokovićem i Raxonom, egipatskim DJ-om sa prebivalištem u Barseloni, Beyer će u industrijskom ambijentu Luke Beograd napraviti spektakularnu žurku i predstaviti beogradskoj publici ceo spektar Drumcode zvuka, koji važi za jedan od najvećih lejblova današnjice.

Kako do novog Hangara?

Lokacija novog Hangara Luka Beograd
Lokacija novog Hangara u Luci Beograd

Drumcode se uvek ponosio integritetom i doslednošću. To je nešto što fanovi mogu očekivati i dobiti od strane Drumcode-a, a što ne mogu dobiti ni na jednom drugom mestu. “Nikada nisam pravio kompromise povodom bilo kog aspekta ovog brenda, bilo da je reč o izvođačima koji potpisuju za naš lejbl, lajnapu ili produkciji na našim događajima ili naprosto produkciji i masteringu naših izdanja” – poručio je Adam Beyer, predvodnik ove renomirane etikete, globalna techno zvezda i enigmatična DJ pojava, muzički gigant koji je svoju verziju funkcionalnog i fokusiranog tehno zvuka učinio izuzetno popularnom i poštovanom.

Bart Skils, holandski DJ koji je u svetu tehna više od dve decenije, deo je sutrašnjeg Drumcode Showcase-a. Njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Bart doprinosi amsterdamskoj klupskoj sceni i kroz letnji festival – Voltt loves Summer. Nedavno je na Drumcode-ovom 250. izdanju objavljen njegov remiks Kevina Saundersona, a uskoro objavljuje i novi specijalni remiks za “Cocoon” lejbl Svena Vatha. Nije mu prvi put da dolazi u Beograd, te je ovim povodom podelio i impresije o srpskoj prestonici: “Obožavam beogradsku publiku, i toliko je mnogo ljubitelja tehna. Video sam neke fotografije prostora u kom ćemo puštati i izgleda sjajno, tako da ne mogu da dočekam da dođem“.

Beyer i Skils upoznali su se davne 2002. godine, kada su puštali muziku na Awakeningsu u Amsterdamu. Nekoliko godina kasnije, Skils je postao deo Drumcode lejbla, a njihovo prijateljstvo i saradnje su se razvijale, dok je njihov zajednički hit “Your Mind” jedno od najvećih techno izdanja prošle decenije. Svoj odnos sa Beyerom i njegovim lejblom opisuje rečima: “Tokom godina Drumcode je postala moja techno porodica. Snažno smo povezani kroz ljubav prema techno muzici“.

Neposredno pred nastup na Drumcode Showcase-u, lokalnoj publici je poručio: “Uvek se fokusiramo na puštanje novog materijala na našim Showcase žurkama. Tako da ću ja puštati trake koje još nisam ni objavio, a pored toga praviću i mnogo specijalnih edita. Adam će isto to raditi, tako da će sve zajedno to biti sjajno veče sa odličnom muzikom“.

Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Rođen u Egiptu, sa trenutnim prebivalištem u Barseloni, nakon profesionalne karijere u arhitekturi, posvetio se isključivo muzici. Sa Beyerom se upoznao na Off Sonaru u Barseloni, na jednom od Drumcode Showcase-eva i tako je i započela njihova saradnja kroz zajedničke nastupe i Raxonova izdanja na “Drumcode” lejblu. Na pitanje šta možemo da očekujemo od Drumcode Showcase-a, Raxon odgovara: “Video sam nekoliko fotografija prostora i izgleda strava. Očekujte warehouse vajb. Ni ja ne mogu da dočekam“.

Lokalni DJ heroj i ponosni član “Drumcode” familije Ilija Đoković fanovima techno zvuka poručio je: “Očekujem jedan veliki spektakl i veče za pamćenje. Falilo nam je svima da se izđuskamo na nekom velikom eventu“.

Bezbednosni protokol ulaska na Drumcode Showcase događaj
U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, Drumcode Showcase događaju moći će da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili besplatno testiranje brzim antigenskim testom do subote 9. oktobra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na ovom linku.

Testiranje će biti omogućeno i pred sam ulazak na Drumcode Showcase događaj i obavljaće se ispred kapija Hangara, po povlašćenoj ceni od 500 dinara, za brzi antigenski test.

Uz ove potvrde, za ulazak na Drumcode Showcase žurku biće potreban i lični dokument.

Ulaznice za parter su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 1.690 dinara. Sve kupljene ulaznice za prethodne datume Drumcode Showcase-a važe i večeras. VIP ulaznice su rasprodate.

Featured Photo: Blender Facebook Page

Prethodni tekstILIJA ĐOKOVIĆ: Sa Beyerom sam se upoznavao više puta
Sledeći tekstILLUSIONS I DENIS HORVAT U DRUGSTORE-U ZA NOĆ VEŠTICA