7 sati SERIOUS FUN provoda u Nišu ove nedelje uz Happy People!

158
7 sati SERIOUS FUN provoda u Nišu uz Happy People!

Ako ne može cele noći, onda neka bude celog dana! Ili makar pola dana. I to će biti dovoljno da razmrdate kukove uz najfiniji odabir plesne muzike koju će vam spremiti Happy People prijatelji.

Žurka se dešava 07.11. i počinje u 15h, a do 16h će ulaz biti besplatan i ekipa dočekana uz punch, jer – život je lep i što da ne? Od 16h do 22h cena karta će biti simbolična, svega 350 dinara.

Za uvodni set zadužen je magični Silent Observer, specijalni gost je izvanredni Adam Collins iz Njujorka, a specijalni domaćin naš sjajni DJ Lale iz Beograda. Sve u svemu, biće to idealna prilika da napravimo zajedno nedeljni piknik na asfaltu.

U poluzatvorenom velikom prostoru Caffe Caffea biće vam obezbeđeno dovoljno čistog vazduha, neophodne širine i razmaka, tako da vam maske neće biti potrebne sem ako sami ne želite da ih nosite. Niko vam neće tražiti ni propusnice, mada ih možete poneti, jedino ćemo vas zamoliti da budete odgovorni prema sebi i drugima i da ne dolazite ukoliko se fizički ne osećate dobro. Za psihičko zdravlje ne brinite, nakon sedam sati đuskanja bićete opušteni, nasmejani i ko novi!

  7 sati SERIOUS FUN provoda u Nišu uz Happy People

Upoznajte riznicu fascinantnih elektronskih zvukova Adama Collinsa, rođenog u Njujorku, muzički oblikovanog u Čikagu, sa izdanjima objavljivanim u Londonu. Zaljubljenik u minimal i tech house, Adam je karijeru gradio u Čikagu kao suosnivač benda Omni A.M. i sada već legendarne izdavačke kuće Euphoria Records. Ono što je počelo kao album, preraslo je u žurku, EP-jeve i etiketu znanu po bezvremenskim beatovima, čudesnim sampleovima i skrivenim porukama. Collins se u velikoj meri oslanja na svoje korene, koji su se formirali dok je posećivao čikaški Gramaphone i Swag Records iz južnog Londona, oba mesta poznata po izuzetnom doprinosu elektronskoj muzici.

Collins se stalno razvijao i kao muzički producent i kao umetnik, a uporedo je rasla i lista njegovih izdanja na Discogsu. Između ostalih, objavljivao je za Kommuna Tapes, Cure, Nervous, Sur, Vidre i Real Deal Records. Bio je sponzorisani umetnik Plugin Alliance. Nastupao je širom Azije, Evrope i Južne Amerike, u klubovima i na festivalima poput: Space Ibiza (“The Final Chapter” Carla Coxa), Club Der Visionaere, Mysteryland USA, Subwax BCN i Burning Man.

Uz posao izvršnog producenta Euphoria Records, DJ-ing, turneje i sopstvena izdanja, posvećen je i stvaranju nove generacije producenta i obožavalaca plesne muzike, jer na čitavom području Centralne Amerike redovno učestvuje na radionicama muzičke produkcije, podučava polaznike i inspiriše razvoj scene. Njegovi umetnički, obrazovni i filantropski projekti uključuju partnerstvo sa South Street Seaport/The Howard Hughes Corporation, umetničkim festivalom FIGMENT, Semana de Música Avanzada, Gvatemala i DJLabom u Kostariki.

Facebook 
Instagram
Resident Advisor
Label
SoundCloud
Beatport
Discogs
Discogs (Euphoria Records)
Former Band – Omni A.M.

DJ/producent Aleksandar Pavić a.k.a DJ Lale spada u onu grupu ljudi bez kojih se srpska elektronska scena nikako ne bi mogla zamisliti. Od februara ’94. kada se rodila ideja o ekipi sa “velikim osmehom” u Happy People Shopu, pa do Laletovog druženja sa gramofonima i pločama u organizaciji pod nazivom “Happy People – United Youth of Belgrade” (u kojoj su bili Srđan Todorović, Marko Nastić, Petko, Raja, Zmix a.k.a Goran Kovačević i – naravno, Lale), nije prošlo mnogo. Prvi angažmani po beogradskim klubovima i rejvovima startuju 1995. godine. Iste godine Happy People započinje i sa organizovanjem sopstvenih žurki; stvara se profesionalna ekipa koja na različitim lokacijama pravi veoma posećene “no limit” zabave, a već 1996. počinju sa gostovanjima po svim većim gradovima Srbije i bivše SFRJ. To iskustvo, ali i ono stečeno na Kubi, Ibici ili pak engleskim warehouse zabavama Lale kasnije koristi za promoterski posao i bookiranje stranih umetnika. Najviše sarađuje sa londonskom scenom (Terry Francis, Eddie Richards, Gideon Jackson, Dave Mothersole, Grant Dell, Richard Grey, Asad Rizvi…), mada ima i Njujorčana, poput Francisa Harrisa i Adama Collinsa.

Jedan je od retkih DJ-eva koji zaista maksimalno uživaju za mix pultom. Praktikuje dugu vožnju, a stil koji forsira je engleski tech-house, sa uplivima chicago funka, progressive, tribal i deep housea. Obožava fuziju zvukova, što je jako dobro primenjivao i u nastupima sa svojim bendovima Just Us i Manù.

Bratislav Mitrović a.k.a. Silent Observer, multimedijalni je umetnik, rođen u Nišu 1992. godine. Iako se muzikom profesionalno bavi od svoje sedamnaeste, njegovo interesovanje do 2015. bilo je maksimalno usredsređeno na analogni, alternativni zvuk. Kao pasionirani ljubitelj muzike, pre svega željan da o njoj sazna što je moguće više od prvog takta do finalnog proizvoda, 2014. upisuje strukovne studije za audio i video produkciju u Beogradu. Svega godinu dana kasnije počinje da primenjuje naučeno ušavši u svet digitalne, elektronske muzike, kada počinje da radi trance produkciju i prvi put nastupa pred publikom. Trake izdaje za underground labelove Visionary Shamanic Records, Karmatonic Records, Popol-Vuh Records pod psudonimima Bagatron i Nanobiology.

Godine 2017. pokreće organizaciju koja se bavi promovisanjem underground muzike i kulture, gde se granice između žanrova elektronske muzike gube između chill-outa, techna, progressive i dark trancea. Pod pseudonimom Silent Observer pojavljuje se prvi put 2019. godine. Opus muzike u njegovom setu kreće se od ritual, experimental psychedelica do deep hypnotic techna.

Pored produkcije i DJ-inga, aktivno se bavi audio-vizuelnom montažom i VJ-ingom.

Prethodni tekstDiscogs ima preko milion kaseta u svojoj online ponudi!
Sledeći tekstPoznat deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!