Počinje Central Dance Event 2022 novogodišnji maraton

UMEK obećao dosta nove, dobre muzike i odličnu žurku za Novu godinu

230
CDE22 Hangar Luka Beograd

Deveto izdanje Central Dance Eventa, novogodišnjeg maratona, počinje u četvrtak i traje do nedelje u Hangaru u Luci Beograd, kada će nastupiti svetske zvezde elektronske scene: Amelie Lens, Hot Since 82, UMEK, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle. Njima će se pridružiti postava najboljih i najtraženijih domaćih izvođača među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Višednevnu žurku u četvrtak 30. decembra otvara belgijska techno heroina Amelie Lens, koju je muzička industrija svrstala u sam vrh scene. Te večeri, domaću podršku pružiće joj član “Drumcode” familije Ilija Đoković koji gradi internacionalnu karijeru, harizmatična Lea Dobričić, jedna od najtraženijih regionalnih izvođača i The+ koji je osvojio drugo mesto na ovogodišnjem Let’s Mix It DJ takmičenju.

Balkanska ikona tehna i jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena, UMEK, nastupiće u novogodišnjoj noći. Međunarodno priznat DJ i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, UMEK je jedan od miljenika beogradske publike i poznat po hitovima kao što su “Lanicor” i “Posing As Me”. On je neko je zaslužan za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. U najluđoj noći uz “oca slovenačkog tehna” nastupiće apsolutne legende lokalne elektronske scene Marko Nastić i Dejan Milićević, Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i jedan od omiljenih DJ-eva klupske publike, predstavnik mlađe generacije Kid Kimi – DJ koji briše žanrovske granice i Groovyman – jedan od osnivača dua Gramophonedzie.

O muzici koju je spremio za našu publiku u novogodišnjoj noći i nastupima u Beogradu UMEK kaže:

Puštaću techno kao i uvek, predstaviću neke nove stvari, moju neizdatu muziku i dosta novih izdanja sa moje izdavačke kuće ‘1605’. Obećavam da će biti dosta dobre muzike! Svaki put kada sam u Beogradu, uvek je odlično! Sećam se kada sam pre 15 godina nastupao za Srpsku Novu godinu, svirao sam sa Markom i Dejanom, kao i sada. Nadam se jednoj još boljoj reprizi te žurke.

Kada je reč o muzici koju privatno sluša, drugim projektima na kojima radi i tehnu kao žanru koji je globalno popularizovan, UMEK je izjavio:

Slušam u poslednje vreme dosta elektra i radim puno elektra kroz moj drugi projekat Zeta Reticula. To mi pruža više mogućnosti za melodije, jer ako radiš techno sa melodijama onda se nekako brzo ode u komercijalu. Sa Zeta Reticula alijasom mogu da objavim sve moje mekše osećaje u muzici.

Techno je uvek takav da kada ode previše u mejnstrim, odmah s druge strane ode i u andergraund. To se već sada događa, jer uvek ide u dva smera. Mračni, sirovi techno za andergraund populaciju, a s druge strane peak time techno koji ja sviram i koji je malo komercijalniji. Techno uvek ima odgovor na mejnstrim i uvek se nekako bori sa tim.

Repriza Nove godine rezervisana je za Jorisa Voorna koji predstavlja epicentar holandske elektronske scene i pozicionira andergraund house i techno na globalnoj muzičkoj mapi, pionirku palestinske techno scene Samu’ Abdulhadi i AmyElle koja pripada novoj generaciji britanskih house DJ-eva. Uz njih će nastupiti harizmatični DJ par Marko Vuković i Joma Maja koji svoj entuzijazam uvek prenose i na plesni podijum.

Central Dance Event novogodišnji maraton u nedelju 2. januara zatvaraju zaštitno lice modernog tech house zvuka Hot Since 82, jedan od najuspešnijih britanskih DJ-eva i producenata kojeg kritičari navode kao nekoga ko pušta najsofisticiraniju muziku i Yousef, tech house DJ, producent i organizator popularnih Circus žurki. Podršku će im pružiti Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, uspešni producentski trojac IDQ i Mina Poznanović, trećeplasirana na Let’s Mix It DJ takmičenju 2020.

Bezbednosni protokol ulaska na Central Dance Event 2022

U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo ceni od 500 dinara, od srede 29. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na ovom linku.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po ceni od 4.990 dinara za parter i 5.990 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3.490 dinara za parter i 4.490 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1.890 dinara (parter) i 2.390 dinara (VIP) za prvo veče; 1.890 dinara (parter) i 2.390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1.790 dinara (parter) i 2.290 dinara za reprizu Nove godine i 1.790 dinara (parter) i 2.290 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Prethodni tekstRepriza Nove godine uz Jorisa Voorna i Samu’ Abdulhadi
Sledeći tekstRepriza Nove godine u DOT-u će izgledati ovako