Legende Drum ‘n’ Bassa Roni Size i LTJ Bukem stižu u Barutanu

159
Roni Size LTJ Bukem Barutana 2022

Pioniri i apsolutne legende Drum ‘n’ Bassa Roni Size i LTJ Bukem vraćaju se u Barutanu u petak 10. juna, i donose svoj prepoznatljiv zvuk uz pratnju Dynamite MC-ja, jednog od najvećih imena sa svetske scene.

Roni Size

Roni Size

Bristolski producent i DJ Roni Size jedno je od najrespektabilnijih imena britanske Drum ‘n’ Bass i Jungle scene. Popularnost je stekao krajem 90-ih godina prošlog veka, kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent, a doprineo je i uvođenju instrumenata na Drum ‘n’ Bass koncertima, stvarajući eklektični zvuk elektronskih i živih bubnjeva i basa. Jedan je od retkih andergraund izvođača koji je osvojio muzičku nagradu Mercury 1997, za album godine “New Forms”.

Roni Size je ceo svoj život posvetio izgradnji nečeg novog, od žurki u omladinskim klubovima u Bristolu, preko fantastičnih rejvova i začetaka Jungle-a i Drum ‘n’ Bassa, do transformacije andergraund elektronske muzike u živu svirku sa bendom. Sarađivao je mnogobrojnim artistima, od Rage Against the Machine, Method Mana, do Everything But the Girl i Rag’n’Bone Manom.

Roni Size je 2018. godinu proveo na turneji u čast 20 godina postojanja albuma “New Forms”, sa svojim revolucionarnim novim audio-vizuelnim Live performansom, kombinujući žive instrumente i hardver za najsavremeniju produkciju i mapiranje projekcija 3D efekata, a usledilo je i dopunjeno reizdanje kultnog albuma.

LTJ Bukem

LTJ Bukem

Čuveni LTJ Bukem je pre nego što se posvetio DJ-ingu i produkciji pokušao da se pronađe u muzici kao klasični pijanista i član Jazz Funk benda. DJ poziv doneo mu je slavu ranih 90-ih, dok je ambijentalni Drum ‘n’ Bassa sa jazz primesama koji je LTJ Bukem forsirao u svojim setovima i produkciji, ubrzo je postao žanr za sebe, dobivši naziv “inteligenti” Drum ‘n’ Bassa, dok njegov album “Logical Progression” označava začetak ovog stila. Kao jedan od inovatora posebnog žanra, kombinujući polomljene bitove, bass linije i jazz instrumentale instrumentacije, on razvija progresivan zvuk i pruža mekšu alternativu brzim i mračnim ritmovima i atmosferama karakterističnim za ovaj žanr.

Bukemove izdavačke kuće “Good Looking” i “Looking Good Records” fokusirane su na ovaj zvuk, a neki od umetnika koji su objavjlivali za ovu etiketu jesu i Blame, Seba, Big Bud, Blu Mar Ten, DJ Dream (Aslan Davis), Future Engineers, Tayla, Aquarius (Photek), Peshay, Source Direct i Artemis.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1.290 dinara za VIP.

Photos: Blender Press

Prethodni tekstEarly Bird ulaznice za Fresh Wave 10 su u prodaji!
Sledeći tekstEXIT prvim festivalom započeo seriju od najmanje osam velikih događaja u 2022. godini!