Moondance festival kompletirao ovogodišnji Line Up!

223
Moondance festival

Moondance objavljuje dodatne međunarodne, regionalne, lokalne izvođače kao i mlade snage te time zaokružuje ovogodišnji Line Up 9. izdanja.

Po prvi put za Moondance pultom nastupit će Vakat iz Podgorice, Amir Groove iz Londona, Ratepus JD iz poljskog Łódźa i kolek3k iz Osijeka.

Moondance festival 2022

Vakat, pravog imena Aleksandar Grum iz Podgorice, poznat još u techno krugovima i kao Redial Tone jedan je od najpoznatijih crnogorskih techno DJ-eva i producenata. 2018. godine počinje nastupati pod aliasom Vakat. Prva Vakat muzika (“Siren” EP) objavljena je na Marcelus izdavačkoj kući “Singular” Recordsu u julu 2017. U maju 2018. njegov sledeći EP izlazi na “Discrete Data” Recordsu Patrika Skooga. U februaru 2020. objavio je svoj debitantski Vakat album “Dah LP” na “Subsist” Recordsu. Kao DJ delio je pult s Jeff Millsom, DJ Deepom, Oscar Mulerom, Stanislavom Tolkachevom, Jonas Koppom, Marcelusom, Zadigom, Dax J-em, Chris Liebingom, Insolateom, Lewis Fautzijem, itd. Ovo je njegov premijerni nastup na Moondanceu.

Amir Groove – od skromnih početaka u svom rodnom Mostaru pod utiecajem klasičnih elektroničkih izvođača kao što su Underworld, Leftfield i Kraftwerk, Amir je razvio svoj osoben stil nakon preseljenja u Veliku Britaniju 1998. U Londonu je bio izložen underground pokretu gde se pronašao na deep strani housea i techna. Od tada Amir neprestalno razvija svoj stil koji mu je doneo nastupe u klubovima širom Engleske i Evrope uključujući The Egg, Ministry of Sound, Colloseum, The End i mnogim drugim. Izdaje za nekoliko izdavačkih kuća poput “Deep Class” Records s produkcijom koju podržavaju face kao John Digweed, Luke Solomon, Da Funk, Sebastian Davidson, Jay West, Florian Kruse. Pet godina Amir je vodio sopstvenu radio emisiju “Ponedeljak Deep Session with Amir” na jednoj od vodećih londonskih online stanica, Push FM. Zadnjih 10 godina vodi Deep Session with Amir na španskom Sonic radiju.

Kao stvoren je za Moondance after.

Ratepus JD, DJ, promoter i vinyl junkie, već je godinama aktivan akter muzičke scene u poljskom Lodzu. Muzičku karijeru je započeo još 1993. godine kao frontmen lokalnog funk-rock benda Kisiel. Nakon što se 2003. bend raspao počeo je posećivati techno klubove i tako je otkrio svet elektronske muzike što je nedugo zatim urodilo prvim DJ nastupima. Inspirisan psihodelijom ’60-ih i ’70-ih kao i elektronskim pionirima poput Autechrea, Orbitala, Plaida, Brian Ena te Future Sound of London uranja u svet techna i ambijentalne muzike te u narednim godinama postaje neizostavan deo lokalne scene. Uporedo organizuje i techno događaje od kojih je najznačajniji festival eksperimentalne muzike L’tronica. Njegov set je kombinacija raznih stilova, od housea, dub techna do rumunskih minimal uticaja.

kolek3k je osječki entuzijast, DJ, audio inženjer, osnivač REZ-a te organizator i rezident lokalnog Traum kolektiva. DJ karijeru je započeo još 1999. no ubrzo su usledili i neki od njegovih prvih događaja. Sve to ga nije zadovoljilo pa je krenuo u istraživanje zvuka te je 2012. dobio diplomu audio inženjera s diplomom London Middllesex University. Godine 2014. pokrenuo je svoj brend Koscak Audio za organizaciju događaja, produkciju, miksanje i mastering zvuka u svom mastering studiju kao i izvedbu akustičnih tretmana u malim i velikim sobama. Kao DJ kolek3k je tokom godina puštao s prilično velikim brojem poznatih DJ-eva te je takođe bio domaćin brojnih događaja. TRAUM je bez sumnje najjači i najprepoznatljiviji brend od svih što je direktan rezultat dugogodišnje saradnje s Insolateom i Volsterom. Osim TRAUM-a, kolek3k je pokrenuo i event kolektiv pod nazivom REZ koji je više fokusiran na promociju novih DJ-eva koji više naginju sferi house muzike.

Ekipa Moondancea pazi na mlade i tako im pruža šansu da pokažu šta znaju. Ove godine u velikoj konkurenciji odabrani su Beko iz Metkovića, Vazdaisti iz Viteza, Vid iz Zagreba i domaći Marko Vuletić. Pozivamo sve Moondancere da dođu što ranije i daju toliko potrebnu podršku novim talentima.

Kompletan Moondance festival Line Up:

Insolate (Osijek)
Jamaica Suk (Berlin)
Mr. C (L.A.)
Oliver Deutschmann (Berlin) Saytek – Live (London)

+

Amir Groove (London) Beko (Metković)
DJ Jock – Live (Split) Edy C (Šibenik),

Feta (Split),
Forest People (Prnjavor)
Jan Kinčl – Live (Zagreb)
kolek3k (Osijek)
Marko Vuletić (Trogir)
Marul (Split)
Mozer (Zagreb)
Pero FullHouse aka Skeptik (Solin) Ratepus JD (Lodz)
Vakat (Podgorica)
Vazdaisti (Vitez)
Vid (Zagreb)
Tome R (Trogir),

Moondance 2022 održaće se od 29.7. – 1.8. i uključuje dve glavne večeri u trogirskoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, Moondance Pirate Boat i Moondance Electric Boat, službeni after parti i DJ / produkcijsku radionicu.

Ulaznice potražite na Entriu.

Prethodni tekstShouse – disco žurka sa horskim pevanjem
Sledeći tekstJul u Barutani predvode Nick Warren, Ben Böhmer, Dyed Soundorom iz Apollonie i SPFDJ