Grotto Recenzija: Exit Dance Arena 2022, DAN 2

Maceo Plex DJing at EXIT festival Dance Arena 2022. Photo by Marko Edge.

Kratki rezime drugog dana ovogodišnje Exit Dance Arene iz našeg ugla pišemo posebno jer smo najviše očekivali od gostujućih izvođača koji su najavljeni za ovu noć. Naše iskustvo možete pročitati u tekstu ispod, kog prate video zapisi za svakog izvođača zasebno.

#BrinaKnauss Veoma zanimljiv set pun melodije i ritma, a opet u maniru zagrevajućeg slota, što je stvarno za pohvalu. Fina interakcija sa publikom i bez naglih ispada ni u jednom trenutku. Taman sve.

#DenisSulta Brat je sinoć pokazao da tačno zna šta radi i kako da napravi dobru žurku. Potpuno drugačiji set nego one godine na NSNS bini kad je prvi put nastupao kod nas, a opet oduševio publiku i vrteo raznovrsne đuskalice. Šteta što nije imao duži set i što nije dobio kasniji slot pa da uđe u jutarnji fazon jer smo sigurni da bi to tek bio pun pogodak. Bilo kako bilo i ovako je bio odličan, prvi deo seta mu je bio kao “uvod” u drugi još bolji deo, a povezanost sa publikom za medalju. Batica je aktivan, nasmejan, đuska, zeza se i vidi se da to vrlo utiče na celokupan doživljaj! Bravo!

#HoneyDijon Iz nekog razloga, uopšte nije bila dobro raspoložena sinoć. Sve vreme je stajala za mix pultom kao statua, jedva da je možda par puta zacupkala nogom ili “zaigrala” jednim ramenom. Nevezano da li je traka koju u tom trenutku pušta brža ili sporija, da li masa divlja ili bleji u prazno – njena reakcija ne postoji, prazna… Pogled skoro sve vreme okrenut ka mikseti, šteta stvarno. Takođe, imala je nekoliko tehničkih mix grešaka, a i muzički gledano nismo nešto oduševljeni. Generalno je imala par svetlih trenutaka u toku seta, ali celokupan utisak veoma tanak. Trebalo je realno prvo ona da vrti pa tek onda Sulta nakon nje, al šta je tu je.

#MaceoPlex Veoma diskutabilan set jutros po našem mišljenju. Došao je raspoložen i nasmejan, svi smo očekivali bombu od seta, novu muziku uz bar nekoliko ID-eva, a dobili smo nešto ne baš tako dinamično, tripozne trake i neusklađen flow (ili nam se bar tako činilo jutros). Slušali smo ga prvih sat i po vremena, a drugu polovinu smo preskočili jer nije uspeo da nas zadrži do kraja. Krenuo je baš fino sa prvih par traka, a onda je sve otišlo u neki polu ambis. Prerano je pustio “Revision” i nakon što je masa tad poludela naglo je spustio i tu je bio početak kraja. Generalno nije bilo toliko katastrofalno, ali sigurno je to da nije opravdao naša očekivanja.

Featured Photo: Marko Edge

Prethodni tekstObjavljen finalni program Sonus festivala
Sledeći tekstPredstavnica berlinskog andergraund techno zvuka SPFDJ ove subote premijerno u Barutani
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!