9. izdanje Moondance festivala je spremno za nezaboravan techno vikend

173
Moondance festival

Ovog petka i subote na 9. izdanju Moondance festivala više od 20 međunarodnih, regionalnih, nacionalnih i lokalnih izvođača smenjivaće se na pozornicama trogirske srednjovjekovne kule Kamerlengo, Pirate i Electric brodovima, radionici The Art Of DJ-ing i kao šlag na kraju na beach after partiju u Bamboochi.

Festival predvode visoko etablirana techno imena Insolate, Jamaica Suk, Mr. C, Oliver Deutschmann, Saytek Live uz koje će nastupiti i najbolje od domaćih i regionalnih techno artista DJ Jock, Forest People, Jan Kinčl, Vakat, Mozer, Ratepus JD, Pero FullHouse aka Skeptik, Tome R, Feta, Edy C, Kolek3k, Marul i Chuby. Moondance je uvek pridavao važnost mladim artistima pružajući im priliku da se oprobaju na glavnom stageu. Ove godine mlade snage će predvoditi trogiranin Marko Vuletić, Beko iz Metkovića, Vazdaisti iz Viteza i Vid iz Zagreba. Svi zajedno će tokom dva dana i dve noći predstaviti sve najbolje od techna u ovom trenutku.

Objavljene su i satnice nastupa svih izvođača na svim lokacijama. Program počinje u petak 29.7. u 15.00 Pirate Boatom s legendarnim Mr. C-ijem i Tomom R krstarenjem po trogirskom arhipelagu do 19.00. Ukrcavanje od 14.00.

Radionica The Art Of DJ-ing s Jan Kinčlom u staroj gradskoj većnici počinje u 19 i traje do 21h.

Kula Kamerlengo otvara vrata u 21, a zatvara u 06h.

Program Moondance festivala 2022

Petak, 29.7.

Moondance festival 2022 Timetable petak

Program se nastavlja u subotu 30.7. u 15.00 – 19.00  na Electric Boat partiju s Insolate i Markom Vuletićem. Ukrcavanje od 14.00.

Kula nastavlja s radom od 21.00 – 06.00

Subota, 30.7.

Moondance festival 2022 Timetable subota

Za kraj ovogodišnje trogirske techno priče rezerviran je After Party na plaži beach bara Bamboocha u Segetu donjem od 7.00.

 

Ulaznice možete nabaviti na ovom linku.

O Moondance festivalu

9. izdanje nagrađivanog Moondance festivala vraća se u prekrasnu srednjovjekovnu tvrđavu Kamerlengo u prekrasnom gradu/ostrvu Trogiru. Moondance će ugostiti šest događaja na pet lokacija, uključujući tvrđavu Kamerlengo, Boat partije, radionice i After Party, s više od 20 međunarodnih, regionalnih i lokalnih izvođača.

Reč je o boutique techno festivalu koji je tri godine zaredom osvojio hrvatsku nagradu Ambasador za najbolji hrvatski festival. Moondance je underground techno događaj s vrlo vernom publikom koja iz godine u godinu raste. To je festival snova istinskih ljubitelja techno muzike. Na Moondanceu najbolje od klasičnog i savremenog techna nalazi svoj dom u upečatljivoj srednjovjekovnoj tvrđavi Kamerlengo u Trogiru, koju je National Geographic proglasio jednim od najljepših gradova/ostrva na svetu. Ovaj savršeni spoj očaravajućeg techna i izvanrednog okruženja pretvorio je Moondance u intenzivnu čulnu avanturu. Zidovi Kamerlenga odjekuju mračnim, dubokim, hipnotičkim zvukovima stvarajući jedinstvenu emocionalnu vibraciju. Svaki detalj događaja pažljivo je osmišljen, od vrhunskog zvučnog sistema do vizuelnih i video instalacija. Moondance pruža opuštenu, demokratsku atmosferu jedinstvenu među elektronskim festivalima, a osoblje je poznato po svojoj uslužnosti i gostoljubivosti. Ovde posetioci mogu uživati ​​u čistoj energiji i kreativnosti techno muzike. Mnogi umetnici kombinuju DJ-ing s elektronskim instrumentima, sintisajzerima, ritam mašinama i ostalim zvučnim napravama pružajući nezaboravno iskustvo koje briše granice između koncerata uživo i plesnih događaja. Omiljeni hrvatski techno festival ugostit će neke od najpopularnijih DJ-eva i Live izvođača različitih techno podžanrova. U rasponu od dubljeg hipnotičkog i mračnijeg zvuka do sirovog i snažnog techna. Moondance je mešavina klasičnih i novih pokreta u technu, raskrsnica Detroita, UK, i Berlina. Dođite i uverite se!

Prethodni tekst5 činjenica koje možda niste znali o Nicku Warrenu
Sledeći tekst5 činjenica koje možda niste znali o Keithu Carnalu