Pionir detroit house muzike – Fred P stiže u Beograd

191

Jedan od pionira detroit house-a, Fred P, koji već decenijama stvara najfiniji andergraund zvuk, nastupiće u Barutani u petak 2. septembra. Ovaj enigmatični DJ poreklom je iz Kvinsa, a u Beograd stiže pravo iz Berlina i donosi svoj katarzični i spiritualni set. Iste večeri podršku će mu pružiti sjajni lokalni izvođači u sastavu Kid Kimi b2b Nikola Vemić, kao i Luton.

Fred P Barutana 2022

Fred P je širom sveta poznat kao veliki zaljubljenik u muziku, a plesni podijum ne vidi samo kao mesto za zabavu, već i kao jedan novi potencijal. Duboko i lično istražuje house i techno muziku, a njegov futuristički pristup inspirisan je velikanima scene, kao što su Frankie Knuckles, David Morales i Danny Tenaglia, kao i njegovom sopstvenom filozofijom, koja se ogleda u tome da je muzika univerzalni jezik dostupan svima, koji spaja ljude.

Iza sebe ima jedanaest albuma, bezbroj izdanja i decenije DJ-inga, a godine je proveo u Njujorškim najboljim klubovima poput Red Zone, Sound Factory i Tunnel. Osnovao je čuvenu etiketu “Soul People Music“, a nakon toga pokrenuo i novi lejbl “Perpetual Sound“, čije je prvo izdanje bilo pod njegovim omiljenim alijasom Black Jazz Consortium.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 1.190 za regularnu i 1.590 za VIP.

Featured Photo: Marie Staggat

Prethodni tekstNa Sea Dance stižu supermoćno ozvučenje Anya i najjače festivalsko VR iskustvo na svetu!
Sledeći tekstDeborah De Luca i Kristijan Molnar na velikoj Get EXITed žurci u Strumici!