Gramophonedzie: Svaki DJ je tamo gde jeste zato što je to zaslužio! [Perspektiva intervju]

107
Gramophonedzie

Gramophonedzie, umetničko ime, iza kojeg stoji Marko Milićević, muzički producent i DJ. Markova produkcijska karijera započela je pre više od dve decenije na Red Bull muzičkoj akademiji u Irskoj, što je i opravdao kao jedan od najvećih talenata elektronske muzike na Balkanu. To iskustvo mu je promenilo život i dodatno ga motivisalo da sledi svoj dugogodišnji san i nastavi sa muzičkom karijerom.

Godine 2009. u središte svetske muzičke scene dospeo je objavljivanjem numere “Why Don’t You“, u kojoj je semplovao swing standard Peggi Lee – Why Don’t You Do Right. Ovaj planetarni hit je potpisan za “Positiva Records”, odnosno “Virgin/EMI”. To je bio jedan od najvećih klupskih i radijskih hitova te i naredne godine koji su podržavali različiti DJ-evi.

Osećajući se kao da se izgubio u sopstvenoj slavi zbog globalnog uspeha, vratio se u studio da radi ono što voli. Da bude producent klupske muzike koja je pre svega zadovaljavala sopstvene kriterijume, bez pritiska izdavackih kuca i uticaja menadzera, iz Gramo kuhinje se iznedrio “Gramophonedzie Live Experience” Live Act koji je spona klupske muzike i žive svirke benda i, pre svega, osveženje za produkciju kojom se bavio Gramophonedzie, nesto novo i originalno. Bend od 7 članova okupio je vokale, bubnjeve, gitaru, saksofon, klavijaturu, trubu, udaraljke i Gramophonedzie na raznovrsnim i višestrukim produkcijskim zadacima živog izvodjenja, kako bi stvorio muzičko jedinstvo i jedinstveno muzičko iskustvo.

Takođe, Marko se angažovao oko svog mastering studija i počeo da predaje produkciju elektronske muzike na SAE institutu u Beogradu, kao i da drzi online master class internacionalnim studentima. Njegova predavanja odslušalo je više od 400 ljudi u regionu, kao i veliki broj internacionalnih studenata. Želja i ideja bile su da podeli svoje znanje, prenese iskustvo i pomogne mladim muzičarima i producentima da nauče kako da pronađu svoj put u stvaranju muzike, kao i kako da se snađu u muzičkom biznisu, što i danas uspešno radi.

Ostale “Perspektiva” intervjue pogledajte na sledećem ovom linku.

Gramophonedzie @Facebook @Instagram @SoundCloud

Prethodni tekstDJ Runy – Dobri momak domaće klupske scene [INTERVJU]
Sledeći tekstMark Funk: U Srbiji nam fale pravi klubovi [Perspektiva intervju]