Pesma „Coolio – Gangsta’s Paradise“ prva na iTunesu u Americi!

Coolio by Des Willie

Dan nakon smrti legendarnog repera Coolija, njegova pesma „Gansta’s Paradise“ je zabeležila porast popularnosti na iTunesu u Sjedinjenim Državama. Potražnja je bila tolika da je istovremeno zauzela prvo i šesto mesto samo nekoliko sati nakon što je stigla tužna vest. Dva dana kasnije se našla i na 5. mestu UK zvanične liste singlova.

Objavljena davne 1995. godine, „Gansta’s Paradise“ je nesumnjivo zauvek promenila Coolijev život, ojačavši njegovu ranu karijeru nagradom Grammy za „Best Rap Solo Performance“. Coolio je inspiraciju za pesmu pronašao u „Pastime Paradise“ iz 1976. od Stevie Wondera, a uvršćena je i na 85. mesto na Billboardovoj „Greatest Songs of All Time“ listi. Takođe, nakon samo 10 dana od izlaska, pesma se našla i u filmu „Dangerous Minds“, a glumica Michelle Pfeiffer je nakon uloge u filmu pristala i da snimi spot, koji je proglašen za najbolji rep spot 1996. na MTV dodlei nagrada. U julu ove godine je video dostigao milijardu pregleda na YouTube platformi.

Nije se samo „Gansta’s Paradise“ zabeležila porast slušanosti na iTunes listama ovih nekoliko dana. Pesme „Fantastic Voyage“ i „1,2,3,4 (Sumpin’ New)“ su zauzele treće i četvrto mesto.

Featured Photo: Des Willie

Prethodni tekstBrejchin „In Concert“ show oduševio hiljade fanova u Nemačkoj!
Sledeći tekstDepeche Mode najavili turneju, dolaze u Zagreb