Ključna figura globalne techno scene – Perc vraća se u Beograd

219
Perc DJ Press Photo

Jedan od najcenjenijih techno producenata današnjice Perc nastupiće u Hangaru Stage 3 u Luci Beograd u subotu 26. novembra. Domaću podršku te večeri pružiće mu Mita Concrete i Alexandar Ivković b2b Mihajlo.

Ograničen kontingent ulaznica za Percov nastup dostupan je po promo ceni od 990 rsd za regularne i 1.490 rsd za VIP onlajn na Cooltix.rs i putem prodajnih mreža Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Perc Hangar Blender

Perc je osnivač čuvenog “Perc Trax” lejbla, a proteklih godina nastupao je u gotovo svim najznačajnijim svetskim klubovima i festivalima, od Berghaina, fabrica, Tresora, Fuse-a, Space-a Ibiza, Concrete-a, Unita, pa do Awakeningsa, Glastonbury-ja, Unpolisheda, Maydaya, Reaktora, Unsounda, Doura, Soenda-e, 10 Days Offa i drugima. Ovaj britanski producent i DJ jedna je od ključnih figura globalne techno scene, a njegova izdanja mogu se naći i na etiketama poput “CLR”, “Electric Deluxe”, “Pole Group”, “Kompakt”, “Drumcode”, “Stroboscopic Artefacts”, “Ovum”.

Dok je studirao za inženjera zvuka na Univerzitetu Njukasl, pod uticajem Carl Coxa i Jeff Millsa počeo je da producira techno. Ubrzo nakon završetka studija preselio se u London i počeo da nastupa pod pseudonimom Perc.

Prvi singl “I Make Nuclear” objavio je 2002. godine, a tokom druge polovine dvehiljaditih njegov lejbl “Perc Trax” se se izdvojio kao izvor mračnog i hipnotičkog techna. U tom periodu Perc je objavio “Throb“, “Submit” i “Monad V“, koji su ga izdvojili među fanovima techno zvuka.

Percov debi album “Vicker & Steel” objavljen je 2011. godine. Nakon žurki u Njujorku, Tokiju i Londonu, album je zadobio niz pozitivnih kritika u medijima koji se bave elektronskom scenom, ali i u nacionalnim medijima u Velikoj Britaniji. Naredni album “The Power & The Glory” je stigao do još šire publike.

Sa njegovog LP-ja “Bitter Music” 2017. godine se izdvojila najveća traka u njegovoj karijeri “Look What You Love Has Done To Me” koja je bila jedna od najviše puštanih numera te godine.

Perc se pojavio krajem prošle godine sa novim EP-jem “Greed Dance“, a ove godine sa izdanjima na “Possession”, “RAV” i singlom “Dirt” na “Perc Trax” i remiksom hardcore klasika “Pitch-Hiker”.

Njegovu muziku mnogi opisuju kao fuziju modernog techno zvuka i iskusno probranih traka njegovih kolega i prethodnika, neka vrsta superlativnog techno zvuka, dok on opisuje svoj zvuk kao techno sa industrijskim nijansama, mešavinu 4/4 i broken beata, proglasivši se ljubiteljem ranog industriala i post punka.

Featured Photo: Promo

Prethodni tekstAmelie Lens: Put od plesnog podijuma do osvajanja trona svetske Techno scene
Sledeći tekstEXIT upravo duplirao listu izvođača za No Sleep – evo ko nam još dolazi