Kompletiran glavni program desetog izdanja Central Dance Eventa!

Ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu uz Denisa Sultu, Anfisu Letyago, Pan-Pot i mnoge druge

Central Dance Event novogodišnji festival u Hangaru Luke Beograd.

Jubilarno deseto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona elektronske muzike biće održano od 30. decembra do 1. januara u Velikom hangaru u Luci Beograd, uz nastupe zvezda globalne elektronske scene – Anfisu Letyago, Denisa Sultu, Paco Osunu, Pan-Pot, Recondite Live i Samu’ Abdulhadi.

Njima se pridružuju i najtraženiji regionalni izvođači Coeus, Ilija Djokovic i Joma Maja, kao i mlade nade lokalne DJ scene Dakman, Lanna i Zira.

Central Dance Event 2023 izvođači, Anfisa Letyago, Denis Sulta, Paco Osuna, Pan-Pot, Recondite, Sama Abdulhadi. CDE će se održati 30. decembra, 31. decembra i 01. januara 2023. godine

Trodnevni muzički maraton otvoriće u petak 30. decembra berlinski dvojac Pan-Pot, jedni od najboljih producenata čiji je zaštitni znak eksperimentalni zvuk koji se sofisticirano kreće između techno i house žanrova. Uz njih će nastupiti i veteran techno scene Paco Osuna, producent i DJ koji već četvrt veka dominira plesnim podijumima širom sveta i u Beograd donosi deo svog NOW HERE koncepta žurki, pravo sa Ibice.

Te večeri podršku će pružiti regionalna DJ-ica Joma Maja i Dakman, pobednik trećeg izdanja Let’s Mix It DJ takmičenja.

Pan-Pot @ Musée de l’Air et de l’Espace in Paris for Cercle (Video)

Jedno od najatraktivnijih elektronskih imena današnjice Denis Sulta zabavljaće publiku u Novogodišnjoj noći, uz vešto odabranu selekciju house, techno, disco numera. Sultina muzika predstavlja spoj svega što se moglo čuti u house muzici – Chicago, Detroit, disco i acid sa elementima latina i progressive zvuka, što ga izdvaja kao jednog od najuzbudljivijih DJ-eva mlađe generacije. U Beograd se vraća i intrigantni techno producent i majstor Live nastupa Recondite, prepoznatljiv po melanholičnim melodijama i izdanjima za „Dystopian“, „Innervisions“ i „Ghostly International“.

Za DJ pultom će se naći i lokalni muzički talenat sa internacionalnom karijerom Ilija Djokovic, koji važi za predvodnika novog techno talasa, kao i Zira, finalista ovogodišnjeg Let’s Mix It DJ takmičenja.

Denis Sulta @ Cité du Train in Mulhouse for Cercle (Video)

Repriza Nove godine rezervisana je za mladu italijansku techno zvezdu Anfisu Letyago, koja se veoma brzo pozicionirala kao jedno od vodećih imena nove generacije izvođača, nakon što je zadobila podršku od strane Carla Coxa, Adama Beyera, Charlotte De Witte, Pan-Pota. Njoj će se pridružiti pionirka palestinske techno scene Sama’ Abdulhadi koja nosi titulu nezvanične kulturne ambasadorke Palestine u svetu, a svoju muziku opisuje kao „berlinski techno“, ali je doživljava „na libanski način“.

Veče će zaokružiti mladi Coeus, lokalni predstavnik uglednog „Afterlife“ lejbla, koji važi za jednog od najboljih producenta i DJ-eva u regionu, kao i Lanna, finalistkinja prvog Let’s Mix It DJ takmičenja i jedna od najmlađih izvođača na domaćoj sceni.

Anfisa Letyago @ Saluting Battery for Cercle (Video)

Maratonski muzički program upotpuniće i Central Dance Event After Parties, koji će biti održani u Hangaru Stage 3 nakon završetka glavnog programa.

Central Dance Event 2023 karte

Veoma ograničen broj kompleta ulaznica za Central Dance Event The Tenth Edition je u prodaji po promo ceni od 4.190 dinara za parter i 5.590 dinara za VIP galeriju. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po ceni od 1.490 dinara (parter) i 1.990 dinara (VIP) za prvo veče, 2.190 dinara (parter) i 2.790 dinara (VIP) za doček Nove godine i 1.490 dinara (parter) i 1.990 dinara (VIP) za reprizu Nove godine.

Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltixa, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Featured Photo: CDE Facebook Page

Prethodni tekstStigla nova titula za EXIT festival!
Sledeći tekstŠesta dodela Nagrade Ambasador okupila je u Zagrebu brojna poznata lica kulturne i muzičke scene