Oysha – Imao sam i po 180 nastupa godišnje (Grotto Perspektiva Intervju)

Nebojša Obradović DJ Oysha

Nebojša Obradović – Oysha je jedan od House DJ-eva sa najvećim stažom i brojem nastupa na našoj sceni. DJ-ing mu je profesija, nema drugi posao, od toga živi, a kaže da i dalje uživa i voli to što radi. Nikada nije otišao u produkcijske vode iako ima veoma dobar sluh pri odabiru muzike koju će vrteti.

Čovek jednostavno zna da napravi dobru žurku i mislimo da nema osobe na sceni ili klabera koji njega ne voli da sluša.

Možete ga čuti na raznim mestima u gradu, nekad vrti soulful house sa ploča, nekad je u klupskom fazonu i vrti na plejerima, ali snalazi se odlično i sa najnovijim kontrolerima. Na kraju, nije ni bitno sa čega puštatš, ako znaš da izabereš dobro i zabaviš ljude na kvalitetan način, što mu je bio i ostao moto svih ovih godina.

Karijeru započinje u Podgorici 1998. godine. Dve godine kasnije seli se u Beograd i tad kreću rezidenture u nekoliko gradskih barova, ali ubrzo se njegov talenat prepoznaje i postaje rezident nekih od najpopularnijih klubova i splavova – Havana, Bus, Baltazar, Sound, Tube, Brankov, Mladost,…

Ponosan je što je karijeru započeo sa House muzikom i nikada je nije napuštao, niti je pratio trendove kojih je tokom više od 20 godina na sceni bilo i te kako.

Sa kim je sve radio? Možda je bolje reći sa kime nije – Marshall Jeferson, Andy Ward, Axwell, David Penn, Funkerman, Junior Jack & Kid Creme, Tommyboy, Xpress 2, Juan Kidd, Milk & Sugar, Lisa Millet, SPIT, Salome de Bahia, Jazzy M, Soul Avengerz, Yves La Rock, The Beginerz, Daddy’s Groove, Alex Kenji, Seamus Haji, Pete Gooding, Alex MIles, Gadjo, Tom Novy, Martijn Ten Velden, Juliet Sikora, Freemasons, Weiss, Paji, Josh Butler, Laidback Luke, Dennis Cruz, Aline Rocha su samo neka od imena sa kojima je radio i uz čiji uticaj je formirao svoj muzički ukus.

Na pitanja kako je to biti House DJ u vreme Techno komercijalizacije, da li od toga stvarno može da se živi, koliko često radi tokom godine, od koga je učio zanat, kako vidi scenu danas i na mnoga druga je dao odgovore u novom Grotto Perspektiva intervjuu.

Uživajte!

Oysha @Facebook @Instagram

Prethodni tekstBili smo na otvaranju kluba Kult
Sledeći tekstOsnivač benda The Prodigy: EXIT je naš omiljeni festival, obožavamo ljude u Srbiji