Footworks Show sa radija prelazi u klub(ove)

40
Footworks Show Serbia Logo

Footworks Show je osnovan 2021. godine kao radio emisija/podcast, a evo već početkom 2023. godine, nakon 50 internacionalnih gostiju u etru kao što su Mendo, Proudly People, Shaf Huse, Trallez, Lonely i drugi, ekipa odlučuje da se predstavi i u klubu.

Prvi događaj pod nazivom Footworks Live Show je zakazan za 24. februar u klubu Drugstore, uradiće se sa BSH Events ekipom, a tokom noći ćemo slušati Fact-Paced Tech House, House i Techno.

Kako će im ovo biti prvo masovnije okupljanje, bukiran je i prvi strani gost koga ćemo čuti uživo – Andrea Oliva. Domaću podršku iz Srbije i regiona pružiće: Dimitri J, Un Padre, Pablo Panda, Dea Tosh i Nemax.

Ko je Andrea Oliva?

Sa 13 godina je sam sebe naučio DJ veštini i zaposlio se u prodavnici ploča. Kako su mu sva moguća izdanja postala dostupna, ubrzo se u njegovoj kolekciji našlo mnogo promo muzike i White Label izdanja, uglavnom od producenata iz Evrope. Tu se nije zaustavio pa je ubrzo sebi obezbedio i nastupe u nekim od najboljih švajcarskih klubova i dobio i rezidenture u Terminusu i Pravdi.

Postajao je sve popularniji u svojoj zemlji i počinje sa organizacijom svojih „Banditz“ žurki sa Agi Isakuom (vlasnikom Nordstern iz Basela). Sve je to vodilo do prvog nastupa na Ibici 2004. godine kada je stao u DJ pult jednog od najpopularnijih klubova – Space.

2012. godina mu je bila, što se produkcije tiče, najuspešnija. Uspeo je da mu se muzika nađe na lajblovima kao što su VIVa Music, Saved Records, Be As One i Cadenza i nekoliko njih uđe na Beatport Top 10 Chartove.

Andrea Oliva DJ i producent iz Švajcarske.

Sledeće godine je opet na Ibici, ali sada kao DJ na ANTS žurkama u klubu Ushuaia i kasnije na njihovoj svetskoj turneji od Majamija do Dubaija, od Meksika do Argentine i od Hrvatske do Velike Britanije.

Prvi album „4313“, izdaje za „Objektivity“ 2015. godine i pokazuje nam šta sve ume da stvori u okviru house i techno žanrova.

Njegov talenat je, pored kluba Space i brenda Music On, prepoznao i Pete Tong koji je mix iz Ushuaia kluba pustio kao Essential Mix na BBC Radio 1 talasima i ugostio ga kao koautora „All Gone Pete Tong“ kompilacije.

Trake „Scream“ i „Vermona„, koje je izdao za „Knee Deep“ i „Cuttin’ Headz“ lejblove, su postale jedne od najslušanijih pesama godine.

Radio je i remixe, koji su imali ogroman uspeh, a evo i najbitnijih:

  1. Thick Dick – Welcome To The Jungle (Andrea Oliva Extended Remix) [SONDOS]
  2. Groove Armada feat. Parris Mitchell – House With Me (Andrea Oliva Remix) [Snatch! Records]
  3. Tiga – Woke (Andrea Oliva Remix) [Turbo]
  4. Catz ‘n Dogz – New Love (Andrea Oliva Remix) [Pets Recordings]
  5. Tom Walker – Not Giving In (Andrea Oliva Remix) [Relentless Records]

Tokom poslednjih nekoliko godina, Oliva je nastavio da objavljuje novu muziku i da nastupa širom sveta, potvrđujući zašto je jedan od najtraženijih umetnika na elektronskoj muzičkoj sceni. Sa svojim jedinstvenim zvukom i neosporivim talenatom, Andrea Oliva će sigurno nastaviti da utiče na industriju još mnogo godina.

Footworks Live Show u klubu Drugstore kada će 24. februara 2023. godine nastupiti DJ i producent Andrea Oliva.

U Beogradu smo već imali prilike da ga slušamo pre nekoliko godina, a biće interesantno čuti ga opet i uveriti se uživo koliko je napredovao muzički i kakvu priču sada priča dok je u DJ pultu.

Karte za ovu žurku možete kupiti putem ovog linka.

Footworks Show @Web @Instagram @Facebook

Prethodni tekstPoklonili smo prve karte za EXIT festival 2023, ovo su dobitnici
Sledeći tekstOvo je najstarija prodavnica ploča na svetu!