Predstavnica berlinske techno scene Ellen Allien nastupiće ovog petka u Beogradu

Techno DJ Ellen Allien. Foto: Tasya Menaker.

Heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće ovog petka, u Hangaru Stage 3 Luke Beograd, uz sjajnu lokalnu podršku u sastavu Mihajlo i Alexandar Ivković b2b Mita Concrete, koji spremaju specijalan vinyl set.

Ellen Allien je jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije i techno vizionarka. Još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom 90-ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena, među kojima su i Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Ellen Allien će 17. marta 2023. godine nastupiti u Hangaru Luke Beograd.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve ipo decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog techno zvuka, začinjenog sa electro i IDM elementima.

Rezident je u klubovima DC10 na Ibici i Nitsa u Barseloni, a čest je gost za DJ pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim We Are Not Alone žurkama koje organizuje u rodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta, dok je 2019. godine Ellen Allien pokrenula još jedan lejbl pod nazivom UFO Inc.

Ograničen kontigent ulaznica po ceni od 1.490 dinara za regularnu i 1.990 dinara za VIP dostupan je na , kao i putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža.

Prethodni tekstEric Prydz: Revolucionar koji beži od slave, ali ga ona uvek stiže
Sledeći tekstKobosil i Valentina Luz u Dragstoru za početak nove Apgrade sezone!