Rodriguez Jr. ima novi album i izdavačku kuću

DJ Rodriguez Jr. Press Photo.

Rodriguez Jr. je poznat po svom bogatom katalogu produkcije i impresivnom umetničkom opusu koji savršeno balansira između snage i elegancije. Ovaj nagrađivani producent upravo je najavio izlazak svog novog albuma „Feathers & Bones”, koji će se širom sveta naći u prodaji 26. maja, a biće izdat na njegovom lejblu koji je istog imena kao i album.

Reč je o opsežnom projektu od deset pesama koji otkriva kompleksnu muzičku ličnost ovog Francuza. Album je sniman tokom dve godine, koncipiran dok je živeo u Parizu, a završen u njegovom novom domu u Majamiju.

Ovaj album označava novu fazu u karijeri ovog umetnika, a na njemu se nalaze nove Rodriguezove solo produkcije, dve pesme sa kubansko-američkom pevačicom, tekstopiscem i multiinstrumentalistkinjom Liset Alea, njegova saradnja sa višestruko talentovanom italijanskom umetnicom Giorgiom Angiuli, kao i jedna od najiščekivanijih saradnji na albumu, debi sa legendarnim engleskim hip-hop/elektronskim sastavom Stereo MC’s.

Nakon nedavne saradnje sa Giorgiom Angiuli na pesmi „Tuning The Moon”, Rodriguez Jr. otkriva sledeću vokalnu pesmu sa albuma. U saradnji sa svojom suprugom i Nouvelle Vague saradnicom, Liset Alea, pesma „Amplify” se ističe hedonističkim grooveom, kombinujući sirovi bas, sintisajzere i Lisetin zavodljivi vokal.

Ova čarobna kreacija, koja ostavlja trajan utisak na slušaoca, savršeno kombinuje Rodrigueza Jr. i Liset Alea. Uz pesmu „Amplify”, Rodriguez Jr. takođe predstavlja svoj prvi instrumentalni zapis u pesmi „Lithium”. Ova pesma izaziva tajanstvenu atmosferu i postepeno se gradi sa zveckavim sintisajzerima i jezivim padovima, vođena sirovim basom.

„Više nego ikad, osećam hitnost da istražujem različite formate i žanrove. Dvadesetpet godina iskustva u produkciji muzike i hiljade nastupa za različite publike širom sveta naučile su me da je nepredvidljivost često u srcu svakog uspeha, posebno danas kada je plesna muzika postala tako formatirana. Album predstavlja preokret ka novom poglavlju u životu i nosi ličnu alhemiju koju želim da prenesem na svoje nastupe. Oscilirajući između sanjivih melodija, tekstura i kinetičkih ritmova, ovo ostvarenje je pravo osveženje na sceni elektronske muzike.” – izjavio je Rodriguez Jr.

„Album je rađen u Parizu tokom lockdowna, kada smo imali vremena za duboko razmišljanje i sanjali snove o bekstvu, stalno sam se pitala šta me vodi izvan ludila ovog sveta, šta me tera da vibriram na višoj frekvenciji, šta me pojačava? Bilo šta što mi izaziva leptiriće u stomaku, definitivno je sveto i vredno pisanja muzike.” – izjavila je Liset Alea

Rodriguez Jr. je proveo više od 20 godina u muzičkoj industriji, i njegovo iskustvo u svim žanrovima elektronske muzike ga svrstava u vizionare melodic house & techno žanra. Sa mentorstvom legendarnog Laurent Garniera, on je postepeno usavršavao svoj stil u dinamičan, raznobojan zvuk lepote koji se često nalazi na „Mobilee”, „Anjunadeep”, „Armada” etiketama, a tražen je i za remikse za Stephana Bodzina, Monolinka, Booka Shade, Eli & Fur, Jan Blomqvist, Röyksopp, NTO, Tricky, Timo Maas i mnoge druge.

Posvećen tome da svaki deo svoje kreativnosti unese u svoje produkcije i nastupe, Rodriguez Jr. je nesumnjivo jedan od najzanimljivijih umetnika na sceni.

Rodriguez Jr. – Feathers & Bones (Album Tracklist)

  1. Feathers & Bones
  2. Visions feat. Liset Alea
  3. Turn The Light On feat. Stereo MC’s
  4. Synthwave
  5. Tape #1
  6. Amplify feat. Liset Alea
  7. Tuning The Moon feat. Giorgia Angiuli
  8. Lithium
  9. Orlando
  10. Tape #2
Prethodni tekstArmada Music proslavlja 20. rođendan uz seriju dokumentaraca
Sledeći tekstIllusions i Eelke Kleijn na Petrovaradinskoj tvrđavi 10. juna