Donna Summer dobila dokumentarac – Love to Love You, pogledajte trejler

Donna Summer

HBO dokumentarac, koji je premijerno prikazan na Berlin International Film Festivalu u februaru, će biti dostupan za gledanje na HBO mreži i platformi za strimovanje 20. maja.

Film je ko-režirala Brooklin Sudano, Donnina ćerka, i dobitnik Oscara, Roger Ross Williams. On prati život i karijeru ove disco legende i predstavlja „lični portret Donne Summer na i van scene”.

Ovaj dokumentarac će uključivati nikad pre prikazane kućne snimke i nove intervjue sa porodicom preminule umetnice, koja je umrla 2012. godine u 63. godini života.

Donna Summer je bila američka pevačica koja je svoju karijeru započela u kasnim 60-im godinama prošlog veka. Postala je najveća disco zvezda u 70-im s hitovima poput „Love to Love You Baby” i „I Feel Love”.

Takođe je radila s Giorgio Moroderom, italijanskim producentom, poznatim po svom inovativnim elektronskom zvuku.

Love to Love You, Donna Summer” predstavlja intimnu i emocionalnu priču o životu ove umetnice. Dokumentarac obuhvata sve od njenih početaka u Bostonu, uspešne karijere u disco eri, do njenog uticaja na muziku danas.

Njen hit „I Feel Love” smatra se jednom od najznačajnijih disco pesama ikada snimljenih. Njeni fanovi širom sveta je i dan danas vole i poštuju, a ovaj dokumentarac će svima koji su ikada uživali u njenim pesmama pružiti uvid u život ove neverojatne umetnice.

Prethodni tekst10.000 ljudi na najvećem ilegalnom rejvu u napuštenoj belgijskoj vojnoj bazi
Sledeći tekstGru tu je – dokumentarac o legendi zatvara šesnaesti Beldocs festival