Mind Against – transcendencija elektronske muzike

Mind Against DJ duo.

Mind Against, italijanski producentski/DJ dvojac kombinuje IDM, house i techno zvuk, inspirišući se psihodeličnim zvučnim podlogama iz osamdesetih, koje nadograđuju modernim zvukom plesne muzike. Krajnji produkt je prepoznatljiv, emotivan i upečatljiv potpis koji ostavljaju na svakom podijumu na kom nastupaju, a to će u nedelju, 9. jula biti i Exitova Dance Arena!

Alessandro i Federico Fognini upoznali su se 2008. godine na studijama audio inženjeringa u Milanu, a nedugo zatim preselili su se u Berlin, gde su zajedno počeli da stvaraju muziku. Kao Mind Against, 2011. godine predstavili su svetu svoj prvi singl „Cagliostro” na revolucionarnoj etiketi Life and Death. Usledili su zapaženi EP-jevi, najpre „Atlant”, pa „Avalon”, a tri godine kasnije potpisali su ugovor sa etiketom „Deutsche Grammophon” i objavili svoj prvi album pod nazivom „Endless”, nakon čega su se nanizale ključne saradnje sa Tale of Us, Somne, Locked Groove i Aether.

Ovaj dvojac se 2018. vratio izdavačkoj kući „Afterlife” sa novim izdanjem „Days Gone”, godinu dana nakon EP-a „Solaris”, kojim su još jednom pokazali zašto su njihove vrhunski producirane trake, prožete emocijom, toliko obožavane. Njihovo najnovije izdanje za ovaj lejbl je prošlogodišnji EP „Walking Away”, čija je naslovna pesma pokupila preko tri miliona Spotify strimova i dostigla vrhunac među tri najviše puta preuzimane pesme na Beatport-u.

Nedavno su predstavili svoju novu muzičku etiketu i platformu „HABITAT”, a kako sami kažu: „To je svet gde muzika prevazilazi granice, gde umetnost prkosi ograničenjima, a tehnologija otključava beskrajne mogućnosti”. Prvi singl „Criseide” već je osvojio srca slušalaca, a već sledeće  nedelje taj zvuk će odjeknuti i Petrovaradinskom tvrđavom!

Mind Against su se na mapi globalne elektronske muzike pozicionirali kao najtraženiji dvojac, koji nastupa u vodećim klubovima i na najvećim festivalima, a DJ Mag ih je proglasio jednim od 100 najboljih alternativnih DJ-eva u 2018. godini. Njihovo međusobno razumevanje se manifestuje u dinamici zajedničkih setova u kojima isprepletana prefinjena selekcija i zamršeno miksovanje vode publiku na nezaboravno putovanje, a jedno takvo nas očekuje 9. jula na EXIT festivalu.

Tekst: Vanja Ratković
Featured Photo: EXIT Promo

Prethodni tekstThe Prodigy ekskluzivno za fanove u Srbiji: EXIT je nešto posebno, očekujte noć za pamćenje!
Sledeći tekstAgents Of Time – italijanski agenti savršenog melodic techna