Vintage Culture – jedinstvena mešavina techno, house i brazilskog ritma

Tekst: Vanja Ratković

Vintage Culture DJ i producent.

Brazilski producent i DJ Vintage Culture tokom poslednje decenije popeo se na tron house i techno muzike inovativnim zvukom i zaraznim ritmovima.

Njegova muzika je poput putovanja kroz prošlost, sadašnjost i budućnost plesne muzike – slušaoce vodi u divlju vožnju rolerkosterom upečatljivih beatova, brazilskog muzičkog nasleđa i retro zvuka, a upravo jedno takvo putovanje čeka nas u subotu, 8. jula na EXIT Dance Areni!

Vintage Culture je prisutan na elektronskoj muzičkoj sceni od 2011. godine, a veliki proboj napravio je remiksima kultnih pesama „Another Brick in the Wall” i „Blue Monday”. Jedinstvena mešavina house, techno i brazilskih ritmova donela mu je priznanje kritike i privržene fanove širom sveta, a od 2015. ima redovno mesto na prestižnoj DJ Mag listi najboljih 100 DJ-eva!

EP „Hollywood” objavio je 2016. godine u saradnji sa Ganza Seal Skol Music i Spinnin Recordsom, ali je najveći uspeh dosegao remiksom pesme „Drinkee” šarenog, energičnog dvojca Sofi Tukker, koji će takođe nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu i to istog dana, u subotu, 8. jula!

Ovim remiksom je zauzeo visoko četvrto mesto na Beatportovoj Dance listi, a čak i nakon mesec dana od izdanja ostao je u Top 10. Singl „Wild Kidz” doneo mu je proboj na globalnoj elektronskoj sceni, a pesma je dospela na Spotify Global Viral plejlistu i dobila podršku Olivera Heldensa, EDX-a i Sama Feldta. Mnoga njegova izdanja postala su platinasta i dospela na vrh vodećih Beatport, Billboard i Spotify lista.

Vintage Culture poznat je po svojim besprekornim sposobnostima miksanja melodic i progressive techna sa retro house prizvucima, koje demonstrira u najpoznatijim noćnim klubovima i na najposećenijim svetskim festivalima.

Pre dve godine pokrenuo je i svoju nedeljnu radijsku emisiju Culture Shock, dok se 2022. istakla posebna saradnja sa suosnivačem i vokalistom kultnog sastava Faithless, Maxi Jezzom, na singlu „Commotion”.

Ovaj Brazilac nedavno je objavio i singlove „Alive”, „If I Live Forever” i „Tina”, koji su postali instant hitovi. Reč je o vokalno obogaćenim i tenzičnim numerama, koje je već nakon prvog slušanja nemoguće izbaciti iz glave. Jedno od najnovijih poglavlja na njegovom muzičkom putu je i pokretanje impresivnog niza događaja Born Of Music Addiction, a upravo prošle nedelje predstavio je traku „Fallen Leaf”, kojom najavljuje svoj debitantski album!

Dok nestrpljivo iščekujemo ostatak albuma, Vintage Culture-a slušamo u Exitovom hramu elektronske muzike, na mts Dance Areni, ove subote, 8. jula!

Tekst: Vanja Ratković
Featured Photo: EXIT Promo

Prethodni tekstRasprodati kompleti ulaznica za EXIT!
Sledeći tekstNajvažnije informacije na jednom mestu: Sve je spremno za EXIT 2023!