Mathame objavili dugoočekivani debitantski album „Memo”

Mathame DJ duo, Amedeo i Matteo Giovanelli.

Ne znamo da li znate, ali Mathame braća, Amedeo i Matteo Giovanelli, dolaze iz podnožja vulkana planine Etna na Siciliji. Njihova muzika se karakteriše kao dramatična, indie electro, new dance i melodic techno.

Njihov zvuk je pod velikim uticajem naučne fantastike, muzike iz klasičnih filmova, novih tehnologija i animacija, što je ustvari spoj njih dvojice –  Amedeo je klasični violinista, a Matteo je nagrađivani filmski reditelj.

Taj nesvakidašnji spoj možete čuti na debitantskom albumu „Memo” na kojem su radili poslednje 3 godine.

Iako neke od pesama nisu „nove”, jer su 5 već izdali kao singlove koji najavljuju album („To Hope” je prva izašla, a poslednje u kolaboraciji sa Tiestom, „Feel Your Ghost”), a od ovih ostalih 9 neke su se provlačile kroz njihove nastupe, jer su morali da ih testiraju kako rade na danceflooru uz jako vizuelno iskustvo koje se nekako najviše vezuje za melodic techno zvuk.

 

Pesme koje su radili sa Tiestom i duom CamelPhat uglavnom su nastajale širom sveta, na putu tokom nastupa. Ali rad na albumu je počelo na Mikonosu, gde su se Mathame braća preselila iz Italije kada je počela korona i to je predstavljeno temama nade i očaja sa sve dozom techna, emotivnim melodijama, mračnim, ali romantičnim zvucima i bioskopskim melodijama. Sve to je spakovano u 14 pesama, koilko ih i ima na albumu.

Matteo Giovanelli kaže da je inspiracija za „Memo” utisak koji su na njih ostavile turneje i putovanja svetom. Kaže da u suštini žive u avionima zbog svog rasporeda, a ovaj LP je tu kako bi se prisetili najupečatljivijih trenutaka uspomena, nade i tuge, kao i pitanja o životu, tehnologiji i vremenu.

Mathame su kreirali album koristeći maksimalno četiri sloja u svakoj numeri koja se može zamisliti kao lik u priči. Ideju za ovo su dobili čitajući „Hero’s Journey” od Jason Campbella koji detaljno opisuje arhetipski obrazac priče, uobičajen u drevnim mitovima, kao i u savremenim avanturama.

Featured Photo: Facebook

Prethodni tekstAustralijski muzičar i vizionar Dub FX stiže u Beograd 23. septembra
Sledeći tekstJoš 10 dana do početka Lovefesta