Noć za pamćenje – Spektakularan događaj u Sarajevu

ARTBAT tokom nastupa iznad Vječne vatre u Sarajevu 18. avgusta 2023. godine u Garden of Dreams organizaciji.

U poslednjoj večeri 29. izdanja Sarajevo Film Festivala, magija je dosegla svoj vrhunac, dok je Garden of Dreams organizacija priredila nezaboravan događaj koji je obogatio veče i ostavio neizbrisiv trag u srcima prisutnih. Glavna ulica Sarajeva, Titova, postala je poprište spektakla koji će se dugo pamtiti dok je hiljade posetilaca pred Vječnom vatrom uživala u nastupu svetskog poznatog dvojca ARTBAT.

Veče je počelo u 19:00 časova pod dirigentskom palicom rezidenata Garden of Dreamsa, Luke Čikića i Rajota. Njihovi zvukovi su postavili ton za ono što je sledilo – eksplozija muzike, svetla, sjajnog zvuka i nenadmašive emocije. Nakon uzbudljive uvertire, domaći ponos, dvojac After Affair, preuzeo je balkon iznad Vječne vatre i pokazao zašto su njihove note i ritmovi bezvremenski kvalitet koji ne poznaje granice.

Posljednji red za veliki nastup na ovoj monumentalnoj lokaciji bio je rezervisan za senzacionalni ARTBAT, svetski poznati dvojac, čije ime nosi neizmernu težinu u elektronskom muzičkom svetu. Njihov nastup nije samo potvrdio njihovu profesionalnost i virtuoznost, već je i Sarajevu pružio nezaboravne momente. Hiljade ljudi se sjurilo na glavnu ulicu kako bi osetili melodiju koju je ARTBAT doneo. Njihova izvedba je bila nešto više – bila je čarolija koja je spojila mase u zajedničkom iskustvu.

Osim Artbata i svima već poznatih domaćih izvođača, večeri su prisustvovali mnogi visoki zvaničnici, ministri, ambasadori te poznate ličnosti iz sveta filma i muzike, čime je događaj dobio dodatnu dozu glamuroznosti i prestiža. Sjedinjeni svetovi filma i muzike činili su neodoljivu celinu, ostavljajući prisutne bez daha.

Garden of Dreams događaj kod Vječne vatre u Sarajevo 18. avgusta 2023. godine.

Ovogodišnje 29. izdanje Sarajevo Film Festivala pokazalo se kao vrhunac kulturnog događaja koji je okupio ljubitelje filma, muzike i umetnosti iz svih krajeva sveta. Njegov neosporan kvalitet i raznolikost programa dokazali su da je Sarajevo Film Festival jedan od najboljih filmskih festivala, a završna noć uz ARTBAT postala je neizbrisiv pečat ovog spektakla.

Ono što je bitno istaći je da Garden of Dreams iz događaja u događaj neumorno dokazuje da je organizacija koja pruža fenomalno iskustvo svim zaljubljenicima u dobru energiju, fantastičnu muziku i nezaboravan provod. Njihova strast prema stvaranju unikatnih trenutaka još jednom se pokazala upravo kroz ovaj event, koji je nadmašio sva očekivanja. Takođe, još jedna posebna lokacija i manifestacija, kao što je Vječna vatra i Sarajevo Film Festival, uvršteni su u listu projekata Garden of Dreamsa, koji su od velikog značaja za ovu organizaciju.

Bitno je još naglasiti da se ovaj događaj ne bi desio bez podrške Vlade KS, Ministarstva kulture i sporta i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, što jasno pokazuje njihovo opredjeljenje za razvoj i unapređenje kulturne i kreativne industrije u Sarajevu.

I tako, dok se noć postepeno stišavala, prisutni su napustili Titovu ulicu sa srcem punim uspomena. Na jedinstven način, povezali su se ljudi, energija i strast, dok veče sa Artbatom pod zvezdama Vječne vatre ostaje kao simbol snažne veze između umetnosti i publike, a Sarajevo je još jednom potvrdilo svoju ulogu kao epicentar kulture i zabave.

Fotografije: Adnan Lingo

IZVORGarden of Dreams PR Team
Prethodni tekstKristalno je jasno – u nedelju idemo na Silver Sunset ispred Silosa!
Sledeći tekstSea Dance in Exile trijumf: Velika imena elektronske scene režirala vrhunac leta na Jadranu!