Afterlife zvezde Fideles ovog petka u Beogradu

Ovog petka, direktno sa velike Afterlfe žurke u klubu Hï Ibiza, u beogradsku Barutanu stižu Fideles, popularan italijanski dvojac koji su i jedno od omiljenih imena na „Afterlife” etiketi koju vode Tale Of Us.

Fideles se muzikom bave više od 10 godina i mogu se pohvaliti bogatom biografijom – oni su DJ-evi, izvode Live nastupe, ali su i fenomenalni producenti. Na bini Barutane te večeri će im se pridružiti lokalni DJ-evi Nexie i Kid Kimi.

Fideles će nastupiti u klubu Barutana 25. avgusta 2023. godine.

Kroz svoje originalne produkcije i DJ setove, Fideles su stekli priznanje u elektronskoj muzičkoj zajednici. Njihov stil karakteriše kombinacija melodičnih i dubokih elemenata, sa primesama techno i house muzike, dok su nastupi poznati po emotivnim i dinamičnim momentima, stvarajući jedinstvenu atmosferu na plesnom podijumu.

Kombinujući zavodljive slojeve, hipnotičke perkusije i euforične naboje, Fidelesove produkcije su impresionirale mnoge izvođače i našle su se u setovima svetskih zvezda kao što su legendarni Laurent Garnier, Solomun i drugi.

Originalna muzika ovog italijanskog dua privukla je pažnju nekih od najvećih izdavačkih kuća u savremenoj plesnoj muzici. Njihovo dosadašnje stvaralaštvo je značajno, uključujući izdanja na renomiranim etiketama poput već pomenutog „Afterlife”, kao i nemačkih „Innervisions” i „Correspondant”, a tu su i „Bedrock”, „Poker Flat”, „Stil vor Talent”.

Fidelesov dvostruki EP „The Border” bio je favorit britanskog DJ-a Pete Tonga na BBC Radio 1, dok je njihov singl „Resonant” uključen u kompilaciju „fabric 97” dua Tale Of Us, a traka „Lotus” našla se na Afterlife kompilaciji „Realm Of Consciousness”.

Impresivni niz izdanja za „Afterlife” uključuju njihov drugi EP „Endless Sacrifice” i EP „Impressum One”, kao i singlove „Wave Rider” i „Venere”, koji je bio jedan od najviše puštenih remiksa te godine, a pratili su ga klasik „Brain Machine” i remiks pesme „Away With Me” Rossa Quinna.

Prepoznatljivi su i po remiksima trake “Golden” od Fritza Kalkbrennera i “Trains, Planes & Automobiles” od Biesmana, koji su se našli na izdanjima BMG-a i Watergate Recordsa. Takođe je njihov “’Impressum” bio deo EP-a “Awe”, a “Interface Technology” je ušao u kompilaciju “Realm of Consciousness”.

Usledila je klaboracija sa Hozierom i Meduzom na „Tell It To My Heart” i remiks saradnja sa nemačkim producentom Stephanom Bodzinom na traci „Rivers”, sa albuma „Boavista Remixes”. Među brojnim izdanjima u poslednje dve godine izdvojili su se „Night After Night” sa CamelPhat i Be No Rain, remiks Monolinkovog singla „Otherside”, „Overcome”, „Drain” sa Agents Of Time i „Fallen” sa Vintage Culture i Be No Rain.

Posle nastupa na najprestižnijim svetskim festivalima i klubova poput Amnesie, Printworksa, fabrica Rexa, Berghaina, Watergatea ili Avant Gardnera, njihov magičan zvuk stiže i u Beograd.

Subota u Barutani je rezervisana za poštovaoce izraelskog trance zvuka i nastupe psy trance projekata Bizzare Contact i NoFace, uz lokalnu podršku Goa Sapiens DJ-eva u sastavu Aquapipe, Sivi, Albert kojima se pridružuje i Stole iz Xperimenta.

Prvi vikend septembra u Barutanu donosi gostovanje popularnog i svestranog selektora Denisa Sulte, kao i nastup legendarnog old school DJ-a Jamesa Zabiele u okviru Lets mix it vikenda. Dve nedelje kasnije stižu drum’n’bass izvođači David Boomah & Rootsinsession.

Ulaznice za događaje u Barutani dostupne su na cooltix.rs online platformi i Ticket Vision i Gigs Tix prodajnim mestima.

IZVORBlender PR Team
Prethodni tekstSea Dance in Exile trijumf: Velika imena elektronske scene režirala vrhunac leta na Jadranu!
Sledeći tekstSonic Explorations: Putovanje kroz zvučne pejzaže u Dimu