Alexander Kowalski zatvara desetu sezonu Barutane

DJ i producent Alexander Kowalski, fotografisala Marie Staggat.

Zatvaranje jubilarne desete sezone u Barutani obeležiće nastup legendarnog nemačkog producenta i DJ-a, Alexandra Kowalskog, u petak 22. septembra. Za domaću podršku biće zaduženi Goran Zmix Kovačević i Kid Kimi.

Alexander Kowalski će nastupiti na zatvaranju kluba Barutana 22. septembra 2023. godine.

Sa više od 25 godina na sceni, Alexander Kowalski je stekao status kultnog producenta zahvaljujući prepoznatljivim deep house, dub i techno tonovima, kao i jedinstvenoj upotrebi vokala. Numere poput „Speaker Attack”, „All I Got To Know”, „Lock Me Up” i „Belo Horizonte” postale su kultne u svetu elektronske muzike.

Svoju karijeru započeo je krajem devedesetih godina nakon što se preselio u Berlin. Inspirisan berlinskom techno scenom, redovno je posećivao prodavnicu ploča Hard Wax, gde je otkrivao novu muziku iz Detroita i Čikaga.

Debi u legendarom Trezoru 1997. godine bio je prekretnica koja je označila početak velike muzičke priče. Njegova prva izdanja, pod pseudonimima DisX3 i Double X, u okviru kojih je sarađivao sa Stassy, donela su mu priznanje u svetu elektronske muzike. Brzo se pozicionirao kao ključna figura vodeće nemačke izdavačke kuće „Kanzleramt”.

Prvi album „Echoes” objavljen 2001. godine, predstavio je vizionarski dizajn dub techna, oživljujući duh Detroita i demonstrirajući impresivnu pažnju prema zvučnoj estetici.

Naredne godine, sa albumom „Progress”, postigao je još veći speh spajajući sofisticirane techno aranžmane sa melodičnim vokalnim linijama. Numera „All I Got To Know” sa pevačem Raz Ohara postala je hit i obeležila tu godinu.

Sledeći album „Response” iz 2003. godine konačno je utvrdio reputaciju Alexandra Kowalskog kao jednog od najznačajnijih novih producenata i Live actova.

Muzika sa ova tri albuma i repertoar hitova poput „Lock Me Up” feat. Turner, „Belo Horizonte” ili „Speaker Attack” donela su mu hedlajnerske nastupe na festivalima kao što su Mayday, Time Warp, Melt!, SonneMondSterne i drugima. Ovi nastupi su izazvali oduševljenje i rezultirali brojnim nagradama i visokim pozicijama na godišnjim listama magazina Groove i Raveline.

Alexander Kowalski takođe je pokazao izuzetan talenat kao remikser za umetnike poput Dave Gahana, Agoria-e, Paula Kalkbrennera, Sascha Funke-a i Len Fakija. Njegovo dugogodišnje prisustvo na elektronskoj sceni i inovativan pristup produkciji doprinose njegovom statusu kao jedne od značajnijih figura u elektronskoj muzici.

Ulaznice za događaje u Barutani dostupne su online na i putem Gigstix i Ticket Vision prodajne mreže.

Featured Photo: Marie Staggat

IZVORBlender PR Team
Prethodni tekstNove EXIT festival premijere!
Sledeći tekstLag pokrenuo izdavačku kuću „Projekti Sa Specijalnim Potrebama”