Zatvara se beogradski klub half

Mathew Jonson gostuje na zatvaranju!

Bašta kluba half u Beogradu.

Beogradski half nas ove nedelje poziva na jedan od najuzbudljivijih događaja ove sezone, a ujedno i žurku zatvaranja kluba. Usled nekoliko teških i nepremostivih prepreka, odluka o zatvaranju ovog mesta je teškog srca zvanično donešena. Nakon malo više od 4 godine rada, sada u subotu 23. septembra, na oproštajnu žurku stiže jedan od najuticajnih producenata elektronske muzike današnjice – Mathew Jonson!

Ovaj izuzetni umetnik je poznat po svom jedinstvenom zvuku koji kombinuje uticaje iz techno, house i minimal žanrova. Stvorio je neke od najupečatljivijih traka u poslednjoj deceniji, uključujući „Decompression”, „Typerope”, „Marionette” i mnoge druge. Njegov Live nastup je uvek poseban doživljaj, pun inovativnih zvukova i iznenađenja.

Pored Mathew Jonsona, imaćete priliku da čujete i Live projekat dve sestre – Tijamara, koje su takođe poznate po svom jedinstvenom zvuku i stvaraju pravu muzičku magiju na bini. Tijamara je nov muzički projekat koji spaja savremen elektronski zvuk i elemente lokalnog nasleđa. Sastav čine sestre Ristić, već poznate klabing sceni: Tijana – suosnivačica, program menadžerka i dizajnerka kluba half i Tamara – nastupa i stvara pod umetničkim imenom Kezz.

Od domaće podrške tu je takođe i SMT#nG koji davno započinje svoje muzičko putovanje i lansira se po celoj klupskoj teritoriji u Srbiji. Vrlo prepoznatlijva i energična selekcija prate ovog momka koji se konstantno trudi da predstavi sopstvenu muzičku širinu, dosta se ogledajući u plasiranju muzike koja je „vanvremenska”, odnosno ona koja će se i posle 10, 15 ili 20 godina neumorno slušati.

DJ i producent Mathew Jonson.
Mathew Jonson Press Photo

Na taj način konstantno podseća da je moguće napraviti hibridnu muzičku ekskurziju, kroz koju se mnogo toga može shvatiti i saznati.

Ponosni je vlasnik Belgrade FM radijskog koncepta, koji se bavi alternativnom elektronskom muzičkom scenom u Srbiji i svetu. Takođe, u okviru ove priče se plasira i muzički deo emisije, kroz Belgrade Intro Selected Session.

Mathew Jonson će imati Live nastup u klubu half 23. septembra 2023. godine.

Klub half će ove večeri biti epicentar elektronske muzike u Beogradu, a mi vas pozivamo da se pridružite ovom oproštajnom događaju. Vidimo se na plesnom podijumu!

Informacije o kartama možete pronaći na ovom linku.

Fotografije: Press PR

Prethodni tekstPeter Portman kreće na turneju po Kini
Sledeći tekstNove EXIT festival premijere!