Uvertira u beogradski nastup: Pet nezaboravnih setova Lena Fakija

Recenzija Len Faki Berlinski zid Review

Jedan od pionira nemačke techno scene, producent, DJ i vlasnik izdavačke kuće, Len Faki, dolazi u Beograd 13. oktobra!

Genije, maestro, legenda, heroj, Bog techna,… To su samo neki od epiteta koji se vezuju uz ime Lena Fakija kad god se ono spomene širom planete i internetom. Smatra se jednim od najuticajnijih figura u svetu techno muzike.

DJ Len Faki će nastupiti u Hangaru Luke Beograd 13. oktobra 2023. godine.

Tokom više od dve decenije karijere, pozicionirao se među najbolje na globalnoj andergraund sceni. Rezident je čuvenog berlinskog kluba Berghain, koji je sinonim za andergraund kulturu, a poznat je i po nastupima na najvećim svetskim festivalima kao što su Awakenings, Tomorrowland, Timewarp i WMC Miami.

U susret njegovom nastupu u Hangaru Stage 3 u Luci Beograd, izdvajamo neke od najupečatljivijih setova Lena Fakija, kao zagrevanje za ovaj party!

Len Faki – Awakenings Summer festival 2023 (Video)

Samo pre nekoliko meseci, Len Faki je zasenio kao headlajner na letnjem izdanju Awakenings festivala u Holandiji. Publika koja je uživala u njegovom setu nije štedela reči hvale – opisivali su ga kao energičnog, savršenog, brutalnog, legendarnog, smatrajući ga najboljim setom ove godine, izvedenim od strane jednog od najvećih techno heroja… Njegov nastup je kulminirao remiksom pesme „Insomnia”, praveći time jedinstvenu počast sastavu Faithless.

Len Faki – For Cercle 2019 (Video)

U ekskluzivnom setu za Cercle, Len Faki je zabeležio svoje muzičko putovanje u Intrepid Sea, Air & Space muzeju smeštenom na Menhetnu u Njujorku. Posetioci su uživali u jedinstvenoj zabavi na palubi za uzletanje legendarnog nosača aviona Intrepid, imajući priliku videti i čuti jednog od najvećih techno DJ-eva dok su se divili njujorškom horizontu. Tokom nastupa, Len Faki je isporučio svoj karakteristični hard techno zvuk, sa visokim BPM-om i acid vajbom. U setlisti su se našla izdanja sa njegove izdavačke kuće „Figure”, kao i jedna od njegovih autorskih traka. Ova noć je bila ne samo muzička poslastica, već i neverovatno istorijsko iskustvo na impresivnoj lokaciji!

Len Faki – Time Warp 2019 (Video)

Povodom značajnog jubileja, proslave četvrt veka Time Warp festivala u Nemačkoj, Lenu Fakiju je pripala čast da „zatvara” Floor 1. Ovaj moćni set je izabran i za emitovanje na ARTE Concert kanalu. Tokom dva fascinantna sata, Faki je oduševio publiku vrhunskom selekcijom techno traka, uključujući numere umetnika kao što su Nina Kraviz, Dax J, Cleric, Ellen Allien, SHDW & Obscure Shape i drugi.

Len Faki – Amsterdam Dance Event 2016 (Video)

Na prvoj od pet nezaboravnih Awakenings specijal žurki na Amsterdam Dance Eventu 2016, održanoj u impozantnom Gashouderu, Len Faki je predstavio svoje Figure Nacht veče – Showcase njegovog lejbla „Figure”. Uz domaćina uz čiji set uživamo, na programu su se našli i istaknuti umetnici poput kolege iz Berlina, Rødhåda, čuvenog po jedinstvenom, dubokom, moćnom i melodičnom stilu, zatim detroitski duo Octave One, Blawan, Jeroen Search, Roman Poncet i Cleric. Ovaj set Len Fakija je bio emitovan putem BE-AT.TV-a, ekskluzivne globalne platforme za Live streaming video sadržaja, posvećene isključivo elektronskoj muzici.

Len Faki – Boiler Room Berlin 2014 (Video)

Legendarni set Lena Fakija sa Boiler Rooma iz Berlina broji milionske preglede na striming platformama. Iako je star gotovo deceniju, i dalje se smatra osnovnom lektirom kada je reč o ovom umetniku. Svojom briljantnom selekcijom traka i neumornom energijom, Len Faki je uspeo da atmosferu dovede do ključanja! Jedan od njegovih obožavalaca je opisao ovaj set rečima: „Ovde nije reč o tome koliko puta DJ manipuliše kontrolerima ili kako ljudi plešu. Sve se svodi na priču koju DJ želi da ispriča kroz muziku. Ovo ide dalje od običnog slušanja, u ovoj muzici postoji karakter i namera.”

Spektakularnom techno događaju u Hangaru Stage 3 koji je zakazan za 13. oktobar pridružiće se i jaka domaća podrška – predstavnici beogradske DJ scene Alexandar Ivković i Mihajlo, koji će prirediti specijalni b2b set, kao i Dino R. iz Kolektiv Base ekipe.

Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1.590 rsd je u prodaji putem, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

IZVORBlender PR Team
Prethodni tekstFNX Omar stiže u Backstage 13. oktobra!
Sledeći tekstOtvorene javne prijave za 7. nagradu Ambasador