Karmakoma – novi projekat kluba Drugstore

Vikend otvaranje 3. i 4. novembra

Karmakoma klub Beograd otvaranje.

Beograd ovog vikenda dobija novi klub – Karmakoma! Prostor koji je do sada bio poznat kao letnja bašta kluba Drugstore dobija novo ruho i donosi programski obrt na noćnoj sceni Beograda. Iza ideje stoji tim kluba Drugstore, osnivač „Macadam Mambo” lejbla, Sacha Mambo i čuveni grafički dizajner iz Beograda, Marko Vuleta Đukanov, poznatiji kao Floating Bstrd.

Beograđani Drugstore poznaju kao hram andergraunda. Sa svojih pet bina publici pruža utisak da su od partija do partija u drugom klubu. Sada, jedna od tih pet bina započinje solo karijeru kao Karmakoma i u tome će joj programski pomoći naslušani Sacha Mambo, osnivač „Macadam Mambo” lejbla iz Liona koji više od deceniju predstavlja jedno od najuticajnijih imena na francuskoj andergraund sceni. Njima se u ovoj akciji pridružuje i Marko Vuleta Đukanov, grafički dizajner čiji se radovi nalaze na zidovima i u galerijama i prodavnicama ploča širom sveta.

Od ovako moćne ekipe se očekuje mnogo, od savršenih plakata, još boljih bukinga do potpuno novog enterijera, a da su odmah ubacili u petu brzinu govori i program za mesec otvaranja koji su objavili u celosti i koji donosi mnogo beogradskih premijera, kao i reprize nekih od nezaboravnih nastupa koje je Drugstore video.

Karmakoma klub Beograd program novembar 2023.

Na žurci otvaranja vas očekuje novopečeni ugostitelj Sacha Mambo uz dvojicu Italijana, Francesca Farfu i Stevea Pepea. Drugu noć otvaranja nosiće Holanđanka Mayo i jedan od Drugstoreovih omiljenih DJ-eva nove generacije, Matej Rusmir. Vikend otvaranja je veoma ujednačen kada je reč o klupskom zvuku tako da očekujte mnogo hausa, trensa, i EBM-a.

Drugi vikend, 10. novembra, slušaćemo novopečene mladence Rabiha Beainija i Marylou kojima će se na „Morphine Label” žurci pridružiti rezident Drugstorea, Edin. Rabih Beaini je (sa velikom lakoćom ovo izgovaramo) jedan od najuzbudljivijih DJ-eva na svetu. Iz folka i free jazz-a prelazi u najoštriju elektroniku bez muke i takvi trikovi su mu doneli status čarobnjaka. Ovo će mu biti četvrto gostovanje u Drugstore režiji. Dan kasnije nastupaju osnivačica Narr radija, Babyschön, i rezident Lifta, Nevena Jeremić. Ljubitelji diska i hausa, ovo veče je za vas!

U petak, 17. novembra nam u goste dolaze Švajcarci Agonis i Garçon koji će predstaviti svoj lejbl „Amenthia”. Poznavaoci savremenog techna kažu da ih je ovaj buking najviše iznenadio i obradovao. U subotu 18. novembra gostuje legenda francsuke leftfield scene i osnivač „Tigersushi” lejbla, Joakim. Njemu će se na bini pridružiti Stellarcompanion. Baš kao i njegova koleginica na partiju, koja vreme deli između slikanja i DJ-inga, tako i Joakim radi na tromeđi muzike, mode i umetnosti.

Poslednji vikend u novembru će otvoriti dvoje lokalaca, Ali Güney i Maria Karan, a dan kasnije, 25. novembra, Apgrade preuzima klub i dovodi dugoočekivani nastup jednog od najtraženijih DJ-eva njegove generacije, Objekta. Iste večeri nastupe će imati Stevie Whisper i Tadi.

Program svedoči ne samo o sjajnom odabiru gostiju već i o još boljem uparivanju sa domaćim DJ-evima! Uz to, jedva čekamo da vidimo kako će enterijer ispratiti identitet kluba koji je postavio Floating Bstrd. Očekujemo mnogo betona i lukova, ali jedno je sigurno, Karmakoma neće ličiti na prostor koji ste poslednji put zatekli na istom mestu.

IZVORDrugstore PR Team
Prethodni tekstDJ duo PAAX (Tulum) ove subote u Backstage klubu!
Sledeći tekst„Sonic Aliens“ psychedelic trance događaj ovog petka u Beogradu!