Trance Database – 150.000 Trance traka na jednom mestu

Trance muzika, DJ-evi i producenti.

Trance Database je besplatna baza koja sadrži 150.000 klasičnih Trance numera i dostupna je bez registracije. Baza je pregledna tabela koja se može otvoriti gotovo bilo gde i bilo kada, na bilo kom uređaju.

Baza je kreirana sa ciljem da se sakupe sve trance numere napravljene između 1988. i 2009. godine. Za izgradnju baze su korišćena vinyl izdanja kao referenca. Baza pruža različite detalje o svakoj numeri, kao što su ime umetnika, naziv pesme, dužina i stil. Ispod imena pesme se nalaze linkovi direktno ka YouTubeu, gde se pesma može poslušati.

The Trance Database.

A ko je ovo napravio?

Ovo je napravio Koncz Dávid, poznatiji kao TheTranceHistorian, mađar koji je strastveni trenser.

Oko 2022. godine, David je radio na sličnoj listi za svoju knjigu, takođe o Trance-u. Glavni fokus ovoga bila je istorija porekla žanra, ali je ubrzo shvatio da bi to bila sjajna prilika da se napravi skoro potpuna baza podataka. Napravio je uzbudljivu najavu na Trancefix forumu da je „skoro završena” baza podataka stigla.

Moja prvobitna namera sa (bazom) bila je da pomognem svom istraživanju za knjigu i da ubrzam procesiranje velikih količina podataka (i takođe pisanje). Ali sam ubrzo shvatio da bi to moglo biti korisno i vredan izvor informacija za sve ljubitelje trancea, stoga sam odlučio da ga učinim dostupnim svima, rekao je David.

Prema autoru, većina informacija je dobijena pristupom otvorenoj bazi podataka na discogs.com. Skoro 150.000 zapisa od 1988. do 2009. godine, od kojih je gotovo 90% tačno, prema Dávidu. Pored zaboravljenih remek dela, uključuje i hit numere kao što su 4 Strings – Take Me Away, Robert Miles – Children, Tiësto – Traffic i mnoge druge.

Trance Database je dostupna na Google Sheetsu, potpuno besplatno i bez registracije. Početna stranica je informativnog karaktera, a na dnu ekrana postoje tabovi preko kojih možete ići sa godine na godinu.

Prethodni tekst84Bit duo uradio remix u čast 40 godina od ZOI u Sarajevu
Sledeći tekstWinter Groove rasplesao Kopaonik!