Nadezda – Elektronskoj sceni je potrebna ozbiljna podrška države (Video intervju)

Nadežda Dimitrijević, fotografisao Nebojša Babić.

Nadežda Dimitrijević, ili kako se u DJ/producentskim vodama predstavlja samo kao Nadezda, dolazi iz Beograda i aktivno je deo domaće elektonske scene već duži niz godine i to na više različitih nivoa. Muzički je obrazovana u Muzičkoj školi Mokranjac, a vi je možda prepoznajete i sa nekih TV kanala jer se bavi i PR marketingom ili pak iz modnih magazina, jer se delom bavi i modelingom. Svoj poslovni, ali i privatni život je posvetila alternativnoj kulturi, a najviše elektronskoj muzici.

DJ-ingom se profesionalno bavi od 2012. godine, gde je jedno vreme bila i deo petočlnog ženskog lokalnog DJ kolektiva „Girl Panic„, ali je ipak odlučila da svoju muzičku karijeru gradi sama i da istražuje razne žanrove. Ubrzo počinje da radi i inostranstvo, a pre nekoliko godina počinje da se bavi i produkcijom.

Uporedo sa tim Nadezda radi i iza scene kao neko ko o alternativnoj kulturi piše i svoje tekstove plasira u medije. Verovatno niste znai, ali ona je osoba zadužena za medijsko predstavljanje domaćeg koncepta Illusions, dok je ranije to isto radila za Musicology Sessions, Matinee Fest i Beer Fest.

U novom Grotto video intervjuu ćete čuti koliko Nadežda Dimitrijević doprinosi našoj maloj sceni i koliko želi da je unapredi i obogati, bilo kao DJ i producent, bilo kroz PR aktivnosti i pomoć pri organizaciji.

Uživajte!

Follow Nadeda @Instagram @SoundCloud

Featured Photo: Nebojša Babić

Prethodni tekstBody Talks: novi uzbudljiv muzički projekat trojice prijatelja!
Sledeći tekstNa EXIT 2024 stižu Carl Cox, Bonobo, Yotto, Black Coffee, Carlita, Sara Landry, Maceo Plex, I Hate Models…