Upoznajte domaći duo Utopia i pogledajte njihov novi hibridni live

Utopia Čačalica promo photo live show.png

Melodic techno duo Utopia čine momci Igor Trešnjić i Miloš Đurić iz Novog Sada. Oni su tekstopisci, autori, producenti, a miksuju i masteruju svoju muziku. Iako su prvenstveno radili pod imenom Vantiz, nakon godina zajedničkog rada, duo je odlučio da usmeri svoje znanje i iskustvo u jednom pravcu, stvarajući tako projekat Utopia.

Za njih, utopija predstavlja savršenstvo koje je nemoguće dostići, ali usmeravanje ka njoj rezultira stalnim napretkom i poboljšanjem sveta oko njih. Njihov cilj je da stvore brend i zajednicu koja će biti prepoznatljiva gde god se pojave.

Kako bi u tome bili što uspešniji, na sopstvenom YouTube kanalu pod nazivom Utopia na kom će ubuduće objavljivati nove materijale, ovi momci juče su objavili svoj novi, drugi po redu hibridni live set! U pitanju je grad Požarevac i Čačalica Memorial Park.

Duo Utopia pre nekoliko meseci već je snimio fantastičan set u Lepenskom viru, a o tome koliku su pažnju javnosti privukli najbolje svedoči činjenica da je ovaj set objavljen na YouTube kanalu “Radio Intense”, koji spada u jedan od najvećih kanala za promociju setova i muzike u elektronskoj muzici.

Utopia najavljuje još više ovakvih projekata u budućnosti, jer veruju da Srbija i region broje na stotine predivnih lokacija za koje ne zna mnogo ljudi. Upravo zbog toga, jedna od njihovih glavnih ideja kroz novoosnovani projekat jeste da kroz ovakve formate setova uživo rade promociju destinacija i kreiraju sopstveni brend.

Njihov performans uključuje DJ-ing, sviranje na sintisajzerima, ritam mašine i pevanje. Sve ovo omogućava da svaki performans bude jedinstven, sa svakom pesmom koja dobija sopstveni jedinstveni pristup svaki put. Pored toga, duo kreira live mashup-ove gde poznate melodije i vokale izvode sami.

Utopia by Marko Edge
Utopia by Marko Edge

Kreiranje brenda za njih znači ostavljanje utiska na publiku kao da gledaju već renomiranu zvezdu. Live nastup, prilagođene VJ vizualizacije, muzički stil, oblačenje, društvene mreže i sve ostalo – sve to mora pratiti istu priču i paletu boja.

Broje već šest izdanja, ali i mnogo nove muzike koja će biti objavljena u narednom periodu, a koja će odražavati suštinu onoga što žele da prenesu publici. Podržani su od strane Tiësto-a i Innellea za remix cover „It’s a Fine Day“ sa Robots (Carmee remix) koji je zvanično izdat za ZEF Music.

Featured photo: Viddim production

Prethodni tekstSarajevo je novi epicentar elektronske muzike?
Sledeći tekstAndrew Meller donosi Heat u Crnu Goru 19. i 20. jula
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!