EXIT festival 2024 od 11. do 14. jula.

EXIT festival 2024

Nastupaju: Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Maceo Plex, Sama’ Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models, Patrick Mason, Sara Landry, Oguz, Yotto, Estella Boersma, Francis Mercier, Helena Hauff i mnogi drugi.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

11.07.2024

Time

7:00 pm

Cena karte

6.990 RSD

Detaljnije

Više informacija

Lokacija

Petrovaradinska tvrđava

Petrovaradinska tvrđava se nalazi u Novom Sadu, Srbiji, u mestu Petrovaradin na obali Dunava i obroncima Fruške gore. Kamen temeljac je položio austrijski princ Kroj. Izgradnja tvrđave, po projektu francuskog vojnog arhitekte Sebastijana Vobana, trajala je punih 88 godina, sve do 1780. Izgradnju su vodili austrijski vojni arhitekti. Tvrđava je izgrađena na 122 hektara, na uzvišenju koje dominira okolinom. Bila je neosvojiva za ondašnju ratnu tehniku i već tada je dobila naziv Gibraltar na Dunavu. Kao isključivo vojni objekat, Petrovaradinska tvrđava služila je sve do 1948. godine. Pod zaštitu države stavljena je 1951. godine, od kada predstavlja kulturni i turistički objekat. Pored muzeja, arhiva i niza umetničkih ateljea, poslednjih godina na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se muzički festival EXIT.

Organizator

EXIT festival
Email
answerme@exitfest.org
Website
https://www.exitfest.org/

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1.000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Više informacija