Grotto Video Intervju: Lea Dobričić

U subotu (01.02) u KC Gradu je održana mini press konferencija i predstavljanje nove burn Residency 2014 aplikacije za Facebook, preko koje se možete prijaviti za učestvovanje u ovogodišnjem burn DJ takmičenju. Cilj ovog okupljanja je bio poziv mladim DJ-evima iz Srbije i okoline da učestvuju u što većem broju na ovogodišnjem takmičenju čime će poboljšati sam kvalitet istog.

Na konferenciji su pričali naši već proslavljeni DJ-evi, Marko Milosavljević i Dejan Milićević, kao i pobednica prošlogodišnjeg burn Residency takmičenja – Lea Dobričić. Njih troje će ove godine biti članovi žirija koji će, kada se glasovima publike izaberu 5 najboljih takmičara, proglasiti jednog koji će ove godine predstavljati Srbiju na Ibici.

Kao prvi korak do Ibice i svetske slave, potrebno je da kreirate DJ miks u trajanju od 15 do 20 minuta i da ga dostavite putem Facebook stranice www.facebook.com/burnEnergy, do 15. marta 2014. Pozovite svoje fanove da glasaju, a žiri koji čine Lea Dobričić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević iz burn DJ tima i Tijana Paunković, muzički novinar RTS-a, izabraće petoro najboljih čiji se miksevi nađu među 20 odsto onih sa najviše glasova.

U drugoj fazi, finalisti će se takmičiti u miksovanju na Mix Off žurci u Beogradu, a pobednik će, zajedno sa predstavnicima ostalih zemalja, otputovati na Ibicu na svetsko finale burn Residency. Tamo će, za dve neverovatne nedelje, pokazati svoje veštine i suočiti se sa nizom izazova, upoznati ključne ljude iz muzičke industrije i iskusiti ludi noćni život Ibice, a biće organizovan i mentorski program koji će voditi dva DJ-a kotirana među najboljima na planeti. Petoro pobednika će ostati na omiljenom party ostrvu i vrteti muziku u prestižnim klubovima, a jedan od njih, DJ Superstar, krenuće još dalje na put do zvezda, u koji će burn uložiti čak 100 000 evra.

Na samom okupljanju, Marko je objasnio kako aplikacija funkcioniše, a Dejan je dao par saveta – kako učiniti svoj set „drugačijim i zanimljivijim“. Lea nam je pričala o svom prošlogodišnjem iskustvu i o tome koliko je upoznavanje sa Ibiza DJ rezidentima uticalo na njenu karijeru i muzički ukus. „Generalno, savet za sve DJ-eve je da uvek trebaju da budu svoji i da puno rade i da ne odustaju iako je teško. Uspeh se ne gradi preko noći. Za onog ko iz Srbije bude otišao tamo, preporučujem mu da bude svoj 100% jer ljudi koji organizuju takmičenje, posmatraju tvoje ponašanje 24h. Da li si socijalan, da li radiš muziku dok je vreme za odmor, da li si non stop u ćošku sam, itd. Oni zapravo traže kompletnu osobu. Da bude dobar DJ, da je socijalan, druželjubiv, opušten, stabilan i da može sebe najbolje moguće da ispromoviše“ – rekla je Lea.

Dakle drugari, videli ste sve što treba da znate, što se takmičenja tiče, a sada je vreme za ekskluzivni intervju sa Leom Dobričić za Grotto ekipu! Pričali smo o tome kako se njen muzički ukus promenio, koliko je teško stići do Ibize i šta misli o nekom budućem „festivalskom“ zvuku. Da ne dužimo dalje, izvol’te jedan brzinski intervju, a mi se zahvaljujemo burn organizaciji, Gorani, Lei, našem fotografu Benny-ju i ostalima koji su nam omogućili da medijski ispratimo ovo sjajno takmičenje!

Intervju vodio: Jovan Kitanović
Video i foto: Benny Take A Moment

Sledeći tekstGROTTO INTERVIEW: Carl Cox