GROTTO INTERVIEW: Felver

811
Felver intervju

U susret prvoj Stereotip žurki u Beogradu, Grotto ekipa je odradila intervju, a Marijan Felver, hrvatski DJ, koji će pored Dixon-a, Kristijana Molnara, Schwabe, Dav-a i Petra Dundova nastupiti na ovom događaju nam je odgovorio na nekoliko pitanja.

Nadamo se da ste spremni za 17. maj i da ste obezbedili svoju kartu. Ako još uvek niste, karte su dostupne po promotivnoj ceni od 1.200 RSD koje se mogu kupiti putem servisa Eventim Srbija, kao i online. Na sam dan manifestacije, ulaznica će moći da se kupi po ceni od 1.500 RSD.

Pa da pređemo na intervju…

1. Nedavno ste objavili ceolkupan line-up prve beogradske Stereotip žurke koja se održava u SKC-u 17. maja sa početkom u 17:00. Vama, Dixonu, Kristijanu Molnari u Schwabi se pridružuju Dav, i Petar Dundov. U po jednoj rečenici, kako biste opisali ovu dvojicu muzičara iz svog ličnog iskustva i saradnje sa njima?

Njihova emocija mi je bliska, kako kroz prijateljski, tako i umjetnički izričaj. Jednostavno mi se svidja to što rade, kao što mi se svidja što rade i Kristijan i Nebojša. Pokušati naređati pojmove kojima bi ih opisao mi je vrlo nezahvalno. A moglo bi biti i nezgrapno. Ono što će ih svakako od nas ostalih u nedjelju izdvojiti jest sviranje njihove vlastite glazbe. Rekao bih da su se obojica na naki način realizirala kroz otpor, i da jedan i drugi to što poručuju kroz glazbu govore iz ljubavi i uvjerenja.

2. Stereotip se odmah izdvaja od ostalih događanja kako zbog termina održavanja pošto uvek birate nedelju i kasnije popodnevne časove, tako i zbog prostora koje Stereotip žurke oživljavaju. Nakon dva izdanja u Zagrebu, zašto je za sledeći izabran baš Beograd, a ne neki drugi regionalni grad? I zašto ste u Beogradu izabrali baš Studentski kulturni centar?

Ja sam Beograd zavolio davno, a za Steffana bih rekao kako je nešto nedavniji ljubitelj ovoga grada. No i jedan i drugi djelimo sličan intenzitet privučenosti vizurama svega što se u zraku ovdje osjeća. I jedan i drugi volimo patetiku, a beogradska je neodoljiva. Nije nam bio težak izbor.

Kako nam klubovi nisu bili cilj niti u Zagrebu, i kako smo se, prema našem zajedničkom prijatelju, takvim zadatkom pretvorili u situacioniste, nije nam preostalo ništa drugo nego i ovdje u Beogradu postupiti na isti način. I jedan i drugi volimo autentične prostore, i kao posjetitelji i kao izvodjači. Ja sam u Studentskome kulturnom centru davnih dana bio na jednom koncertu, i te se izgleda večeri desila ova nadolazeća nedjelja, a da toga nisam bio niti svjestan.

3. Imate li ikakva, i ako da, kakva, očekivanja što se tiče reakcije beogradske publike na ovakvu vrstu provoda? Da li su vam se već neki prijatelji ili poznanici iz Beograda javljali sa impresijama?

Naravno da imam. No kako sam vremenom naučio da su ona loša, sporadično se trudim mijenjati ih nadama. U tu se jednadžbu, koliko se god i od toga pokušavao obraniti, svakim danom umiješaju i tudje impresije, i razmišljanja prijatelja, a posebice njihova predvidjanja. Tako se desilo i sada, pa me naizmjenično hvata i panika i euforija, od toga što tada vidim pred očima.

4. Koje ime priželjkujete na nekom od narednih izdanja Stereotipa?

Jako bi volio vidjeti Charlie Wattsa u prvim redovima kako pleše. Po mogućnosti dok ja sviram. 🙂

Felver @Facebook

Facebook Event

Stereotip @Facebook