GROTTO REVIEW: Lovefest 2015 – Dan prvi

1025
Lovefest 2015 - Dan prvi

I ove godine Grotto ekipa je posetila Lovefest. Početak je obeležila žurka na gradskom bazenu. Kao dobru uvertiru za kvalitetan početak festivala pobrinuli su se rezidenti najboljeg beogradskog andergraund broda, 20/44. Prodavac meda, Trole, Vlada Rus i Unknown Artist. Sunce, voda, muzika- savršen početak festivala ljubavi!

Warm up set na Fire Stage-u odradio je naš Grotto DJ – Calavera, 1/2 dua Calavera & Manya. Prijatni deep i tribal house isprepletan indie zvukom i obavijen velom toplih mračnih atmosfera doprineo je početku dobrog provoda na Vatrenom stejdžu. Uz podrsku festivala napravljen je lep gest za Manju, Fakir i Calavera su raširili majicu kao podršku Manyi radi njegovog lečenja. Za vise informacija posetite 4Manya / Za Manju FB stranicu.

Fakir je nakon podrške započeo set i podigao atmosferu na viši nivo, pojačavajući energjiu za nekoliko aršina. Plamen iz topova je pojačao ambijent i upotpunio vatrenost njegovog seta i time pokazao zašto je jedan od omiljenih DJ-eva na našim prostorima. Iako je set bio daleko od njegovog prepoznatljivog deep zvuka, masa je bila zadovoljna dinamičnošću koju je doneo na podijum.

Sa druge strane, kompletno drugačiji set – mračan, hipnotišući, tripozan, eklektičan sa varijacijama “kiseline”, Lule iz Kompleks-a je davao 100% sebe, što je pokazao uživajući u muzici koju je puštao. Dajući pravu andergraund alternativu na SMF Energy Stage-u, objansnio je zašto je jedan od regularnih na “ozloglašenom” 20/44.

Nakon njega greota je bilo ići nazad na main tako da su Lost in Sound i Ali Guney (Turska) nastavili u analognom tandemu. Osećaj 80ih, klavijatura i ritam mašina, doprineo je da se atmosfera na Energy-ju produbi i nastavi kao putovanje kroz snove. Tek na polovini seta je proradio levi set zvucnika koji su bili poteškoća tokom Luletovog seta da se bolje oseti zvuk.

Wankelmut je uz manje tehničke poteškoće počeo set i krenuo sa vožnjom. Sarenolikim izborom držao je masu od početka do kraja seta. Završio je sa svojim poznatim remixom Asaf Avidan-a “One Day”, ali je i My Head Is A Jungle takođe bila uvršćena u izbor traka.

Na Live Stage-u Eyesburn je svojim regeom, kao i hardcorom nakon pojave Milana Živica, originalnog osnivača grupe, podigla raspoloženje publike. Izdvajamo momenat “IZAĐI I BORI SE”! Laibach je nakon njih zamračio atmosferu i svojim prepoznatljivim zvukom zaokružio prvo veče na Live Stage-u.

Juju & Jordash su počeli svoj live ubrzo i vozali ljude svojom muzikom ispreprletanom mistikom uticanom svojim izraelskim poreklom i vrhunskim znanjem jazz-a. Suptilnost seta je bila često prekidana nadglašavanjem zvuka Fire Stage-a, ali bez obzira na sve, utisak koji je dao stejdž pojačan kvalitetom muzike, nije mogao biti pokvaren.

Fedde Le Grand, kao i po običaju u Srbiji, je napunio glavni stage sa rekordnih 20.000 ljudi. Sa svojm MC-jem kao pratećim vokalom i svojim hitovima hipnotisao masu da igra tokom celog seta. Fantastičan vatromet kao i bacači plamena su svaki put izazivali oduševljenje među publikom.

 

Analogue Cops (Live) i Rivet su svojim mračnim dubokim, a pumpajućim techno-m, izazvali oduševljenje kod mase na energičnom stejdžu. Vožnja koja je trajala par sati je ispraćena fenomenalnim ovacijama.

Ame dvojac je nakon Fedde-a spustio atmosferu i produbio priču pokazujući zašto je njihov zvuk jedan od dominirajućih u svetu deep house-a. Publika je pokazivala zadovoljstvo do izlaska Sunca kada je Nastić preuzeo kormilo sa tvrđim zvukom i još jednom pokazao zašto je sam vrh techno scene Srbije. Regen je svojim dub techno-m stavio tačku na prvo veče na energičnom stejdžu.

Sve u svemu, prvo veče je prošlo odlično sa manjim tehničkim poteškoćama. Večeras jedva cekamo originatora techno-a Juan Atkins-a, minimal majstora Dubfire-a, kao i deep senseia Hunee-ja i crnogorske Who See MC-jeve.

Vidimo se na drugoj veceri!

Tekst: Apok
Foto: Benny Take A Moment, Vladimir Trifunović, Lovefest