GROTTO REVIEW: Lovefest 2015 – Dan drugi

1077
lovefest
Lovefest 2015 - Dan drugi

Uh, drugi dan Lovefest -a je bio… Šaren. Jedino ga tako mogu opisati. Krenimo od Vatrenog stejdža.

Stižemo na Blake Baxter-a. Princ techno-a u svom prepoznatljivom stilu koketira sa disko tech-om i oštrijm industrijskim zvukom, kao i vokalima po čemu je prepoznatljiv u svom poetskom izražavanju kroz mašine. Uspeli smo da popričamo sa njim o poeziji, Underground Resistance-u i koliko je danas zapravo techno više EDM nego što je “andergraund”. O tome više u video intervjuu koji će se pojaviti na Grotto YouTube kanalu.

Sledi Juan Atkins, originator techno-a i pravi produkcijski as, koji se nije proslavio naročito za mix pultom. Bio je to techno, ali verovatno su umor i pad koncentracije učinili svoje. Opraštamo mu, jer da nije bilo njega, ne bi sigurno bilo ostatka ekipe koja sledi.

Carlo Lio, koji nas je takođe udostojio intervjuom, napravio je pravi preokret na Fire Stage-u. Publiku je osvežio svojim sirovim repeptitivnim zvukom, što je očigledno prijalo masi. Subjektivno gledano – nista naročito. Objektivno gledano – odradio pos’o za sve pare.

Sledi Dubfire koji je stavio pečat na 2. dan Fire Stage-a. Prepuna poljana ljudi koja varira od devojki sa krunama na glavi do batica u gaćama u VIP odeljku. Realno, šta god ste pomislili da ste videli, verujte na reč da niste. Ali to je samo još jedna od čari Vatrenog stejdža festivala ljubavi. Ako nam ne verujete na reč, pogledajte snimke sa Dancetrippin.tv-a, koji prenose ceo festival, kao i aftere na bazenu.

Kao sušta suprotnost glavnoj bini posvećenoj elektronskoj muzici, andergraund stejdž po imenu SMF Energy Stage. Trole & Vlada Russ i VHS Sex Tapes (redovni DJ-evi na mesima kao što su 20/44 i sada već kultni Drugstore) su se pobrinul da uvertira u ostatak večeri bude na nivou.

Sledi Interstellar Funk, čiji se set može opisati kao Obeliks koji je upao u bure sa magičnim napitkom (koji je u ovom slučaju većinom sastavljen od tripova). Sintovi puni sna, bitovi bogati ritmom, esid momenti puni (pa čega drugo nego) esida. Vožnja vredna pažnje. Zatim Marcellus Pittman koji je u sličnom tandemu nastavio kao i Interstellar, samo sa malo više energije.

E sad – medena poslastica. Prava duša festivala. Hipnoza, energija i emocija u jednom. Disco, house, techno, 80te, 90te, karipski poliritmovi. Za sada najbolji set festivala. Jednom rečju- HUNEE! Japanski majstor slatkog deep-a vozao je lagano pomalo zbunjenu masu, koja nije znala da li čovek stvarno pušta disco ili se samo šali. Ali, to nije bio običan disco. Deep Space Disco, drugarice i drugovi.

Energy Stage su zatvorili Nikola Vemić b2b Subotić. Već poznati srpskoj publici, znali su tačno kako da dočekaju Sunce i pozdavili ga fenomenalnom pozitivnom atmosferom. Ljubavni vokali, topli sintovi i funky bitovi su obeležili zatvaranje energičnog stejdža.

Iako nismo previše zalazili na lajv stejdž, ne zato što nismo bili zainteresovani, već zato što je bio krcat da se ni do WCa nije moglo otići. Marcelo, Elemental, Who See i Prti Bee Gee su očigledno prali i ispirali masu do ranijih jutarnjih časova ostavljajući mesta za beogradsku Mystic Stylez ekipu koja je rasterećeno vozala masu na najrazličitije načine, od hip hop-a i trap-a do juke-a i footwork-a.

Sve u svemu, 2. dan je fenomenalno prošao. Zahvaljujemo se organizaciji Lovefest -a na 2 fenomenalna intervjua i čekamo DJ QU-a i Freda P-ja, Danny Daze-a i Booka Shade, kao i Atheist Rap, Goblinei Hladno pivo. I naravno, našeg dugokosog plavušana – James Zabiela-u.

Tekst: Apok
Slike: Benny Take A Moment