„Tauten Showcase“ u Kragujevcu!

TKNO, Ilija Djokovic!

Tauten

Predstavljamo vam novi serijal kvalitetnih dešavanja u organizaciji „Electroshock“ gde će kao gost večeri nastupiti već svima poznati TKNO (Tauten) i kao podrška Ilija Djokovic. Ovim eventom predstavlja se organizacija „Electroshock„, a i budući rad na eventima koji će podržavati i dovoditi za početak techno DJ-eve iz Srbije, CG, i BIH.

Koncept žurki će se bazirati na techno muzici, saradnjom sa već poznatim DJ-evima ali i sa ciljem dovođenja predstavnika labela koji nisu gostovali u Kragujevcu što će i predstavljati „refresh“ u pozitivnom smislu naše klubske scene.

Tauten showcase će se održati u klubu UMK ovog vikenda 28. novembra sa početkom u 23:59h. Karte se mogu kupiti na ulazu, a cena će iznositi 200 dinara.

Tauten je osnovan pre godinu dana. Tauten – sinonim reči Tighten sto znaci utegnuto – tesno ima za cilj promovisanje techno kulture. Za pocetak preko muzike, a ubuduce i putem ostalih vida medija, fotografija, video. Label promoviše mlade i talentovane artiste iz regiona u kombinaciji sa svetskim trendseterima iz techno sveta. Neka od imena koja se pojavljuju su Spartaque, Skober, Alex Dolby, Forest People, Owen Sands, Peppelino, a od domaćih artista Ilija Djokovic, DRNDY, Andrew Meller, Goran Emkic, Sugar Lobby, Milos Vujovic, Dr.Adji,RanchaTek.

TKNO je DJ, producent i vlasnik „TAUTEN“ label-a. 2002. godine pokazuje veliko interesovanje za elektronsku muziku. Inspirisan tadašnjim velikanima techno scene – Chris Liebing-om, Adam Beyer-om, Jeff Mills-om, Len Faki-jem on počinje da skuplja ploče i da ih pušta zajedno sa najboljim drugom u lokalnom klubu. Uložio je dosta vremena i truda u svoje DJ veštine kako bi one dosegle najviši mogući nivo. Narednih 10 godina radi na projektima kao što su: ReWire, Beatandjuice, Volt & Vintage. U 2013. odlučuje da se osamostali i počne da vrti muziku pod novim imenom TKNO, kao asocijacija na istoimenu muziku, i ujedno počne sa produkcijom. Njegove trake u svojim setovima puštaju svetski priznati DJ-evi kao sto su: Carl Cox, Richie Hawtin, Oxia, John 00 Fleming, Nick Warren. Krajem 2014. osniva label pod nazivom TAUTEN, a izdavao je i za Yin Yang, Selected, Funk `N Deep, Italo Business, IAMT, Datacode, Family Grooves,…

TKNO & Ilija Djokovic
TKNO & Ilija Djokovic

Ilija Djokovic je mladi perspektivni momak iz Smedereva, DJ i producent koji polako osvaja Srbiju i u velikom je usponu što se naše techno scene tiče. Izuzetno dominantan i inovativan na producentskom polju on producira trake koje njegove setove cine drugačijim i zapaženijim, a mogu se čuti i u setovima većine DJ-eva iz Srbije.

Prethodni tekstGreen Love festival 2016! Prvi gost Stefano Noferini!
Sledeći tekstSAE Institut: Dan Elektronske Muzike Vol. 5
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!