Apgrade: Apcast 002 w/ Marko Milosavljević

2195
Apgrade Apcast Marko Milosavljevic

Ogranizacija Apgrade predstavlja drugo izdanje u nizu mixeva posvećenih promociji kvalitetne muzike, kao i artista na koje trebate obratiti pažnju. Mix za novi Apcast uradio je jedan od najinteresantnijih figura domaće scene poznat po svom konstantnom istraživanju i koketiranju u muzici između house, techno-a i elektronike, Marko Milosavljević.

Zaokupljen muzikom od svog ranog detinjstva svoje prve korake započinje upisom muzičke škole – odsek za klavir. Uporedno je bio fasciniran sintisajzerima i elektronskom muzikom kada počinje da kupuje svoje prve ploče, a nakon toga u 15toj godini, da se bavi DJ-ingom. Već sledeće godine beleži prvi nastup. Upisuje studije na Višoj Elektrotehničkoj, smer “Audio i Video Tehnologije”. Posle par veoma uspešnih nastupa, 2004-te godine postaje deo “Teshke Mashinerije“, najpoznatije organizacije na ovim prostorima. Nakon toga, nastupao je po celom Balkanu na svim većim festivalima u regionu. Takođe, nastupao je i van naše zemlje u Engleskoj, Španiji, Holandiji, Grckoj,  Kanadi, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj,…

Apgrade Apcast Marko Milosavljevic

Bio je menadžer prvog domaćeg Techno label-a “Recon Warriors” i pod-etiketa “Recon Light” i “Traffica“, sa više od 50 izdanja. Produkcijski debi imao je na kompilaciji B92 “Belgrade Coffee Shop” 2006. godine, a kasnije i na Holandskim izdavačkim kućama “Luxaflex” i “Shadowfax”, kao i na etiketi “Jesus Loved You” koju je vodio Valentino Kanzyani. Veliku podršku imao je od prijatelja i kolega Marka Nastića i Dejana Milićevića, kao i od Valentina Kanzyani-a i Umek-a. Više od 8 godina vodio je emisiju “Music For Body & Soul” na radiju B92. Deo je burn DJ tima od 2009. godine. Trenutno radi na više projekata koji će uskoro biti predstavljeni.

Poslušajte mix koji je Marko pripremio za Apcast 002

Apgrade @Facebook
Apcast @Mixcloud