GROTTO INTERVIEW: Chiati

713
Chiati

Grotto ekipa već duže vreme prati rad mladog DJ-a i producenta Chiati-ja. Rođen je u Egiptu, ali ipak odlučuje da svoju opremu prebaci u centar elektronske muzike – Berlin. Njegovo pravo ime je Hatem El Chiati, a nadamo se da ćemo uspeti da skrenemo pažnju organizatorima žurki kod nas i da ćemo ovog talentovanog tech/techno artista uskoro čuti i u Srbiji. Veoma je poštovan u svetu elektronike, a delio je mix pult sa izvođačima kao što su: Betoko, Guy J, Third Son, Nic Fanciulli i mnogi drugi.

Chiati

01. Zdravo Chiati. Reci nam nešto o sebi kako bi te naši čitaoci bolje upoznali.

Imam 20 godina, DJ sam, ali radim i Live setove, rođen u Kairu, a trenutno živim u Berlinu.

U svet muzike sam ušao sa 8 godina, pohađao sam razne kurseve – gitara, klavir, teorija muzičke produkcije,… U Kairu sam izučavao i muzičke tehnoligije. Trenutno studiram muzičku produkciju na dBs-u u Berlinu.

02. Kada si počeo da se baviš produkcijom i koja vrsta muzike ima najviše uticaja na tvoj rad?

Počeo sam da sviram gitaru sa 8 godina, a kasnije još nekoliko instrumenata. Muzičkom produkcijom sam počeo da se bavim pre dve godine. Muzika koja najviše ima uticaja na moju produkciju varira između Jazz-a i Rock-a, Techno-a i House-a.

03. Žurka koju ćeš pamtiti?

Verovatno nastup na Nacelle Sandbox festivalu u Egiptu. Vrteo sam sa izvođačima kao što su: rampue, Nic Fanciulli, Britta Arnold i drugima.

04. Kaži nam nešto više o elektronskoj sceni u Egiptu.

Scena nije toliko raznolika, ali svakako ima potencijala. To je i glavni razlog zašto sam otišao u Berlin. Ko zna možda uspem da donesem malo te muzičke raznolikosti u Egipat.

Chiati intervju Grotto

05. Tri trake koje najviše voliš da pustiš?

Ben Klock – Sirens
Jacek Sienkiewicz – Drifting
Anja Schneider – Deseo

06. Da li si sarađivao sa nekim producentima?

Remix za moju traku “Continuum” je uradio Third Son, a Betoko Edit za “Mafish Nom”.

07. Šta najviše voliš u Berlinu?

Kao što već rekoh – raznolikost.

08. Koja ti je omiljena traka?

Lawrence – Manhattan.

09. Da li znaš nešto o Srbiji i našoj elektronskoj sceni? Mnogi izvođači koji su nastupali ovde kažu da je ovo mali Berlin.

Iskreno ne poznajem mnogo vašu scenu, ali sam čuo da se mnogo razvila poslednjih godina.

10. I za kraj nam reci nešto o nastupima koje ćeš imati i da li ćeš možda nastupati u Srbiji?

Trenutno nemam zakazanih gigova, ali sam prošli vikend radio na jugu Nemačke i bilo je odlično. U Srbiju bih svakako mogao da dođem.

Hvala ti Chiati što si izdvojio vreme za nas. Nadamo se da će poziv iz Srbije uskoro stići i da ćemo imati prilike i da te uživo čujemo. Želimo ti sve najbolje i samo nastavi da stvaraš kvalitet.

Chiati @SoundCloud @Facebook

Intervju radio: Marko Stojković
Uredio: Bojan Bojanović