Vodimo vas u grad u kojem je sve dozvoljeno – AMSTERDAM

1531
Amsterdam

Želite da odete u Berlin, prestonicu noćnog života? A voleli biste i da posetite Amsterdam, kao najpoznatiji evropski grad slobodnog duha?

Grotto ekipa, u saradnji sa GO2 travelling agencijom i Akademijom umetnosti, osmislila je FILMSKU EKSKURZIJU, za sve ljubitelje potpune umetnosti – Muzike, Filma i Hedonističkog živanja.

AmsterdamAMSTERDAMZašto je u ovom gradu sve dozvoljeno…

Znate li za još neki grad na svetu u kojem vas policajac, kada vas zaustavi na ulici i vidi da ste konzumirali nekake opijate, pita li da vam je potrebna pomoć da vas usmeri kuda ste krenuli? Definitvno govorimo o Amsterdamu, jedinom mestu gde ovakva scena može da vas zadesi. Kako je to sve počelo… Holandija je uvek bila zemlja okrenuta ka trgovini, a kada je jedan od prodavaca doneo hašiš iz Maroka 1950-te, svi su bili oduševljeni njegovim dejstvom – u početku služen kao čaj, a kasnije se motao u cigarete. Vremenom je počelo i da pristiže jako mnogo turista, koji su takođe bili zainteresovani za ovu biljku.

Amsterdam

Vlast, umesto da zabrani toliku količinu prodaje i konzumacije, pristaje da i jednu od crkava  u kojoj su dosta vremena provodili beskućnici, pretvori u Paradiso, dom za hipije i sve nacije i kulture, koji bi tu dolazili da se opuste. Danas je ovo jedan od najprestižnijih klubova u gradu. Amstedam je postao prestonica trgovine, jer su svakako turisti počeli i da kupuju sve ostale stvari koje ova zemlja proizvodila. Da ne pričamo o tome da su svi veliki bendovi 70-ih počeli da dolaze i upravo ovde prave koncerte i razloga što su znali da je ovaj grad otvore za sve. Prodaja hašiša se iz grada i luke preselila i u prodavnice, međutim vlast nije dozovolila da se prodavnice direktno nazivaju “hashish shop”, te se u sklopu istih prodavala i kafa pa su nastali coffee shop-ovi, ali sa svima poznatim sadržajem. Prvi otvoreni coffeeshop u centru bio je Bulldog, a nekoliko godina kasnije iznad njega otvoren je i hostel, najtraženije mesto za prenoćište u Amsterdamu. A baš u Bulldog hostelu, ako pođete sa nama i vi imati prilike da prenoćite.

Amsterdam

Na turu polazimo 28. aprila i vraćamo se 7. maja. Idealni prolećni period, raspusta i praznika. U Berlinu spavamo 3 noći, sasvim dovoljno za 4 dana obilaska svih underground, a i onih vama poznatih tura. Uveče uz lokalnog vodiča ozbiljna edukacija kako i na koji način ući u najbolje svetske klubove – Berghain, Watergate, Kit-Kat, kao i obaveznaa oranzivana poseta barovima i kafićima, gde se rađa techno zvuk. Fakultativne ture do Babelsbergfilm parka, odnosno filmskog diznilenda, kao i odlazak u ugovorene Muzičke i Filmske akademije.

Amsterdam

Četvrti dan se polazi u Amsterdam na dve noći, gde za tri dana obilazimo sve najznačajnije punktove: 1. Slikarske umetnosti, 2. Coffeshopove i Heineken pivaru, 3. Red light district i najprestižnije klubove. Po povratku pauza od 6h sati u Pragu, popodnevna bleja i ručak u zlatnom gradu za sumiranje utisaka. U cenu uključen prevoz, smeštaj na bazi doručka i sve panoramske ture. Ideja je da se na ovom putovanju združe istomišljenici, grupa će biti mala i odabrana. Sve što ste ikada hteli da vidite, čujete i probate, ali niste bili sigurni da li ćete se snaći sami, sada je pravi trenutak da se pridružite Grotto ekipi.

baner-

Cena ture za FILMSKU EKSKURZIJU je 319 evra, dok preko Grotto portala iznosi 289 evra. Sve što je potrebno da uradite, kako bi sebi obezbedili popust, je da nam se javite putem mail-a: [email protected] ili porukom u inbox na našoj facebook stranici. Kapacitet mesta je ogranicen na 80!