PRAG – dnevni provod uz pivo i kobaje – Grotto & GO2

1345
Prag

Želite da odete u Berlin, prestonicu noćnog života? A voleli biste i da posetite Amsterdam, kao najpoznatiji evropski grad slobodnog duha?

Grotto ekipa, u saradnji sa GO2 travelling agencijom i Akademijom umetnosti, osmislila je FILMSKU EKSKURZIJU, za sve ljubitelje potpune umetnosti – Muzike, Filma i Hedonističkog uživanja.

PRAG

PRAGdnevni provod uz pivo i kobaje

Iako se u ovom gradu, u sklopu naše ture, zaustavljamo na samo 6h, to je sasvim dovoljno da spoznamo njegove glavne zanimljivosti. Da ne bi dužili sa standardnim istorijskim znamenistostima, baziraćemo se na onom tasty delu ovog grada. Mnogi kažu da Česi ne znaju za povrće, kako je osnovna namirnica koja se prodaje na svakom kiosku meso. Kobasice sušene, pržene ili kuvane u kupusu, kolenice, svijnjski filei u pečenim pogačicama sa snefom, prava jeftina oaza za mesoždere. Ovo mesto nikako nije pogodno za vegane, osim ako se neće bazirati na onom likvidnom uživanju ovoga grada u jeftinom pivu. Kažu „Da bi bio najbolji u nečemu, moraš to i da voliš.“, što potvrđuje činjenica da je Češka danas zemlja u kojoj se, po glavi stanovnika, popije najviše litara piva godišnje – što iznosi oko 156 litara piva po osobi godišnje. Česi obožavaju svoje pivo i žele da ga i druge zavole, pa je upravo zato i njihova industrija piva procvetala, pogotovo izvozom na Američko tržište.

PRAG

Komunizam je ovde probudio kult ispijanja piva  zahvaljujući tome što je pivo bilo izuzetno jeftino za vreme komunizma, jer je u bukvalnom smislu služilo da se održi socijalni mir u Češkoj, pod parolom da je svakom moralo da se obezbedi da može da priušti sebi pivo. Što se tiče pivnica ili restorana koji se moraju posetiti jesu – Medvidk pivnica – tradicionalna Češka pivnica odnosno bar, koji potiče još iz sredine 15. veka od kada i toči svoje pivo. Pivnica „U Medvediku“ je pravi Češki bar koji može da ugosti nekoliko stotina ljudi, koji nudi kako točeno pivo, tako i flaširano ali i sveže proizvedeno pivo. Flek restoran – je najstarija pivnica u Pragu, restoran i pivara spojena u jedinstvenu namenu koja predstavlja ogromnu kafanu sastavljeno od nekoliko soba, čije osoblje je tek toliko „nadrndano“ da se osetite kao kod kuće. Sedmi Svabu srednjevekovna pivnica – unikatna pivnica srednjevekovnog izgleda sa drvenim klupama kamenim zidovima i velikim kaminom u čijim ćoškovima se kao dekoracija mogu videti srednjevekovni viteški oklopi. A to je i suština da se osetimo na par sati, kao zalutali u nekom filmu…

PRAG

Na turu polazimo 28. aprila i vraćamo se 7. maja. Idealni prolećni period, raspusta i praznika. U Berlinu spavamo 3 noći, sasvim dovoljno za 4 dana obilaska svih underground, a i onih vama poznatih tura. Uveče uz lokalnog vodiča ozbiljna edukacija kako i na koji način ući u najbolje svetske klubove – Berghain, Watergate, Kit-Kat, kao i obaveznaa oranzivana poseta barovima i kafićima, gde se rađa techno zvuk. Fakultativne ture do Babelsbergfilm parka, odnosno filmskog diznilenda, kao i odlazak u ugovorene Muzičke i Filmske akademije.

PRAG

Četvrti dan se polazi u Amsterdam na dve noći, gde za tri dana obilazimo sve najznačajnije punktove: 1.Slikarske umetnosti, 2. Coffeshopove i Heineken pivaru, 3. Red light district i najprestižnije klubove. Po povratku pauza od 6h sati u Pragu, popodnevna bleja i ručak u zlatnom gradu za sumiranje utisaka. U cenu uključen prevoz, smeštaj na bazi doručka i sve panoramske ture. Ideja je da se na ovom putovanju združe istomišljenici, grupa će biti mala i odabrana. Sve što ste ikada hteli da vidite, čujete i probate, ali niste bili sigurni da li ćete se snaći sami, sada je pravi trenutak da se pridružite Grotto ekipi.

baner-

Cena ture za FILMSKU EKSKURZIJU je 319 evra, dok preko Grotto portala iznosi 289 evra. Sve što je potrebno da uradite, kako bi sebi obezbedili popust, je da nam se javite putem mail-a: grottopromo@gmail.com ili porukom u inbox na našoj facebook stranici. Kapacitet mesta je ogranicen na 80.