Konrad Black : 6 činjenica koje treba znati

1153

Konrad Black, rezident kultnog Panorama Bara i suvlasnik svetski priznate etike Wagon Repair, u Srbiju se vraća u petak, 10. juna, za prvi open air događaj u rovu ispred kluba Tunnel. Nakon nezaboravnog nastupa u klubu Aronda, čuveni kanadski producent i DJ uvrstio je Novi Sad u svoj putni raspored pored evropskih prestonica klabinga među kojima se nalaze Berlin, Barselona, Cirih i Moskva. Organizacija Public P, odgovorna za brojne uspešne događaje na severu zemlje, uključujući i ovaj, poverenje publike stekla je dugogodišnjim radom zbog čega danas uživa status jedne od najboljih u Srbiji. Upravo će njeni iskusni poznavaoci mixa, Klaus i Milan Živanov biti domaća podrška, dok će veče iza zidina Petrovaradina otvoriti veteran klupskog zvuka, Sloxxx. Ulaznice se prodaju pri ulasku u rov po prvoj, ranoj ceni od 400 dinara, dok će nakon ponoći iznositi 500.

Konrad je nadaleko poznata ličnost po svojoj vanserijskoj produkciji, kao i energiji kojom odiše tokom svojih setova, a uoči njegovog drugog nastupa u Srbiji, prvog pod otvorenim nebom Petrovaradina, podelićemo sa vama neke zanimljivosti iz njegovog života.

  1. Konrad je jedan od prvih severnoameričkih producenata koji je pohrlio ka Berlinu i prihvatio taj inspirativan vajb kojim odiše prestonica Nemačke.
  2. Redovan je gost za pultom legendarnog Panorama Bara, kao i ostalih poznatih berlinskih klubova kao što su Kater Blau, Club der Visionaere i Tresor. Pored toga, vrlo je tražen u svetu, št ose može zaključiti po bukinzima u moskovskom Arma 17 klubu, rimskom klubu Goa, tokijskom Wombu, kao D-Edge superklubu iz Sao Paola.
  3. Početkom devedesetih je počeo da se bavi Djingom i muzičkom produkcijom, sa akcentom na Drum’n’Bassu, što će mu kasnije doneti poziciju u prestižnoj etiketi Virus rec. Kasnije saznaje za producente kao što su Maurizio i Basic Channel ka kojima se okreće, dok etiekte Playhouse i Perlon pokreću u njemu bujnu maštu o Berlinu.
  4. Sa bliskim prijateljima iz Vankuvera,  Mathew Jonsonom, Graham Boothbyjem, and Jesse Fiskom pokreće legendarni Wagon Repair koji se smatra bitnom istorijskom zaostavštinom elektronske muzike.
  5. 1998. godine ga otkriva duo Swayzak. Oduševljeni njegovim izrazom, nude mu saradnju. Kao deo projekta Headgear, producirao je Swayzakov planetarni hit “In The Car Crash” za njihov “Dirty Dancing” album izdat na !K7.
  6. Kao glavni i odgovorni iza Watergate 03 mixa, uvrstio je neke od klupskih himni poput Klockovog giganta „Sub Zero“, Troxler/Dear hita „Hurt“, kao i „Siamese Connection“, svoju kolaboraciju sa produkcijskim magom Martin Buttrichom sa kojim je sarađivao na albumu u Los Anđelesu.

Tunnelovih prvih šest meseci postojanja obeležila su internacionalna imena kao što su Ryan Crosson, Mark Henning, Mario Berger, Benjamin Fehr, Radial, Someone Else, Monosaccharide, Frank Haag, John Templeton, Ness, Bu$$, VSK, Ontal, Scalameriya, Lag, Marko Milosavljević, Dejan Milićević i drugi.