Grotto vam predstavlja Recondite

1397

Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Grotto nastavlja sa predstavljanjem hedlajnera koji će nastupiti ovog vikenda. Vreme je za majstora live nastupa, Recondite-a!

Recondite (Lorenz Brunner) je zahvaljujući brojnim izdanjima i maestralnim nastupom uživo, postao jedan od najtraženijih izvođača na elektronskoj sceni. Redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric, Concrete i Nitsa doneli su mu vodeće pozicije na svetskim festivalima kao što su Melt!, ADE, Nuit Sonores, Dekmantel i Time Warp gde je nastupao uz Ričija Hawtina, te ubrzo postao jedan od rezidenata famoznih ENTER žurki na Ibici. Izdaje za vodeće izdavačke kućama kao što su “Ghostly”, “Innervisions”, “Dystopian”, “LIfe & Death” i brojne druge.

recondite post

Evo još nekoliko stvari koje morate znati o njemu:

1. Prvi susret sa elektronskom muzikom imao je zahvaljujući tetki. Ona mu je dala Kraftwerkov singl “Autobahn”, a potom i ostatak svoje muzičke kolekcije.

2. Za svoje DJ ime je želeo nešto što ima originalno značenje na latinskom, a ujedno opisuje nešto što je njemu značajno. Otuda Recondite.

3. Inspiraciju za produkciju crpi iz glave. Kaže da se tamo kreiraju različita raspoloženja, a sve zahvaljujući stvarima koje proživljava.

4. Prelazak iz Bavarske u Berlin je bio veliki korak u njegovom životu. Kao jedini razlog selidbe navodi muziku. Scena u Berlinu je ogromna i pruža mu više mogućnosti, kontakata, poznanstava.

5. Lorenz je veliki zaljubljenik u prirodu. Iako sada živi u velikom gradu, sve svoje slobodno vreme provodi u prirodi. Kaže da kada previše vremena provodi u gradu, na aerodromima, ulicama, vozovima, počinje da se oseća neprirodno i čudno.

6. Kao i svaki DJ, kada je postao poznat počeo je da se susreće sa raznim uvlakačima i lažnim prijateljima. Medjutim on na to ne gleda kao na problem. Smatra da je to deo biznisa, ali i deo života, kao i da party prijateljstva ne traju dugo.

7. Priznaje da u poslednje vreme ne sluša puno muzike drugih artista. Iako to ljudima izgleda arogantno, vreme kada je išao ulicom i slušao muziku drugih producenata je prošlo. Pravi svoju muziku svakog dana i uživa u njoj.

8. Na zanimljiv način je upoznao Scubu, koji ga je i uveo u ozbiljnije angažmane u Berlinu. Naime, Lorentz je radio kao lični trener u poznatoj teretani kada je dobio novog klijenta pod nazivom Paul Rose. Iako u prvom trenutku nije shvatio da je to on, ubrzo su se sprijateljili i počeli da pričaju o muzici. Kako sam kaže, Scuba mu je puno pomogao savetima o distributerima, masteringu, muzici, itd.

9. Glasovima publike iz celog sveta 2014. osvojio je titulu “The Best Live Act” na top listi Resident Advisor-a, na kojoj je i dalje u samom vrhu.

Recondite-a slušamo u subotu 3. septembra, a pored njega će nastupiti i Tale of Us, Marko Nastić, Tijana T i Gordan Paunović.