Matador se vraća u Beograd na veliku Blender žurku u Depou!

1652

Nakon prošlogodišnjeg spektakularnog nastupa, najznačajni predstavnik irske scene i globalna techno zvezda Matador, još jednom će se naći pred domaćom publikom 11. marta u savamalskom Depou. Iste večeri prvi put u Beogradu slušamo i japansku zvezdu u usponu Hito, u okviru još jedne velike žurke iz Blender serijala. Ulaznice po promotivnoj ceni od 800 dinara, odnosno 1300 dinara za VIP, biće u prodaji od srede, 18. januara putem prodajnih mreža Eventima i Gigstixa.

Odrastajući uz muziku Stevie Wonder-a i Diane Ross, Gavin Lynch je elektronsku muziku otkrio veoma rano. Ubrzo se zaljubio u novootkriveni zvuk i u šestaestoj godini kupio svoj prvi gramofon. Strastveni kolekcionar ploča, DJ karijeru je započeo u malim klubovima u Irskoj, dok mu je u tome znatno pomoglo znanje koje je stekao kao inženjer zvuka. Specifičan i prepoznatljiv techno zvuk i dobre tehničke veštine učinile su da njegov talenat veoma brzo bude prepoznat, te je mali klub u Dablinu ubrzo zamenio žurkama na Ibici.

Kada je produkcija u pitanju, Matador se kao vrhunski producent pozicionirao nakon EP izdanja ”Spooks” i nekoliko zapaženih remiksa, nakon kojih su usledila izdanja za Minus, Plus 8, Cocoon i PercTrax. Njegov mračni pristup savršeno se uklopio u stil renomirane etikete Minus, što mu je omogućilo veliki napredak u karijeri i učinilo da priznatim izvodjačem, kako među njegovim kolegama, tako i među klaberima širom sveta.

Matador Hito Lea Dobricic Ilija Djokovic Nikola M Magacin Depo

Matador je prošle godine pokrenuo etiketu Rukus, na kojoj je nakon EP izdanja ”The Enemy” i debi albuma ”Ructions” nedavno objavio ”Velvet Revolver” EP.

Ono što Matadora čini izvanrednim izvođačem jesu i njegovi live nastupi, kakav će biti i onaj početkom marta u Beogradu, o čemu svedoči činjenica da je iz godine u godinu njegovo ime prisutno na listi najboljih koji objavljuje Resident Advisor, dok je 2014. godine proglašen za ”Ibiza’s Best Live Act” koji mu je dodelio DJ Awards.

DJ-ing je nešto čemu se nisam toliko posvećivao neko vreme, ali vratiću se tome u budućnosti. Produkcija i live nastup meni idu ruku uz ruku. Volim da nastupam live, volim publiku, volim putovanja i volim da upoznajem nove ljude – a postoji nešto posebno kada pritom puštate svoju muziku. Na kraju se sve svodi na to – prezentovanje svoje muzike, to je moja prva ljubav”, izjavio je Matador u intervjuu za DJMag, na pitanje zašto preferira live nastupe.

Poreklom iz Japana, Hito je izvođač specifičnog stila i estetike. Ona je prepoznailjiva po sofisticiranoj kolekciji ploča, dubljem pristupu techno zvuku i neverovatnoj sposobnosti da publici isporuči pravi balans šarma i energije.

Hito Matador Lea Dobricic Ilija Djokovic Nikola M Magacin Depo

Nakon selidbe u prestonicu nemačke 1999. godine, Hito upoznaje Richie Hawtin-a i postaje jedan od važnih članova ENTER. žurki u klubu Space na Ibici. O njoj puno govori i to da je postala vlasnik ENTER.Sake Bara koji je izmenila tako da odaje duh tradicionalnog bara u Japanu. Hito je jedno od najzanimljivijih imena na sceni zbog autentučnog koncepta i nastupa tokom kog je uvek u kimonu i sa svojim vinylima.

Lokalnu podršku na žurci u Depou 11. marta pružiće trenutno dva najomiljenija predstavnika domaće scene, Lea Dobričić i Ilija Djoković, koji će se predstaviti zajedničkim b2b nastupom, a pored njih nastupaće i Nikola Mihailović.

Prethodni tekstPredstavljamo vam Juicy Stereo
Sledeći tekstTechno & Trance Classics Vol. 8 @Kinky Bar