Da li znaš šta je ENERGIJA?

1399
Energija fest Paracin

Prvi dvodnevni muzički festival Energija, pod otvorenim nebom u Pomoravlju desiće se 28. i 29. jula u Paraćinu, na prostoru bivše vojne kasarne “7. Juli”, koji je kao stvoren za ovakva dešavanja, oivičen lepim parkom i vrlo blizu centra grada.

U subotu, 24. juna je održana press konferencija festivala, a evo šta je za naš portal izjavio Nikola Đikić, predsednik udruženja “Full House”, koje je organizator festivala: “Ideja o muzičkom festivalu u Paraćinu nije nova, ali je dugo čekala realizaciju. Projekat je nastao prošlog leta, nakon čega je potencijal za razvoj prepoznala Opština Paraćin, koja je i pokrovitelj festivala. Cilj je da animiramo mlade ljude u Paraćinu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji, kojima bi ovo bilo i najbliže muzičko dešavanje, ali i mlade iz većih gradskih centara, koji slične projekte već imaju u svojoj sredini – poput Kruševca, Niša i Kragujevca. Želimo da se Paraćin pozicionira na turističkoj mapi gradova sa sličnim manifestacijama, kojima se mladi rado vraćaju iz godine u godinu. Želimo da svi mladi imaju ovakav festival bliže svojoj kući i da ovo bude festival koji će svi mladi koji to vole, moći i da priušte.

Energija fest 2017 Paracin

Da radimo pravu stvar, pokazuje veliko interesovanje za festival za kratko vreme od njegovog objavljivanja, a raduje nas i to što se veliki broj mladih uključuje u organizaciju, voljni da pomognu festivalu i svom gradu što je moguće bolje”, kaže Nikola i dodaje: “Ostaje žal što, osim Opštine Paraćin niko od poslovnih subjekata u okruženju za sada nije podržao projekat, tako da raspolažemo skromnim sredstvima i, samim tim nešto skromnijom ponudom u odnosu na druge, veće festivale, ali se nadamo da će se sve to promeniti u godinama pred nama, nakon uspešno održanog ovog prvog izdanja.

Ono što organizatori smatraju “skromnom” ponudom, zapravo deluje kao vrlo pažljivo upakovana i interesantna muzička ponuda. Prvog dana festivala, publici u Paraćinu predstaviće se fantastični DJ duo Zap Me Strobe, kao i miljenik publike na sličnim festivalima u zemlji Cavin Viviano. Pored njih, tu su i Troublemakers-i iz Kruševca, misteriozni WortexX i lokalna podrška Zv1 i Andrija Anzel.

Energija fest Paracin Line Up izvodjaci

Drugo festivalsko veče, biće rezervisano za nešto tvrđi, techno zvuk, koje će predvoditi “svetsko, a naše” ime Andrew Meller i harizmatična mlada dama Aleksandra Duende, uz podršku fantastične ekipe – Filthy Kid-a iz Niša, Mark Andersson-a iz Kragujevca, Rivet Spinners-a iz Zrenjanina i lokalne podrške, nezaobilaznih DJIX & TeachR-a.

Prodaja jednodnevnih i dvodnevnih festivalskih ulaznica za Energija Fest je nedavno počela na zvaničnom sajtu festivala, po ceni od 300 i 500 dinara.