Štab Pogon večeras puni pet godina

705
Boza Podunavac

Pančevačka urbana utopija Štab Pogon od 27. juna do 1. jula proslavlja pet godina rada. Ovom prilikom u kafe, baru i noćnom klubu održaće se pet žurki, a u petak će zavrteti i legenda beogradski DJ scene Boža Podunavac!

Štab Pogon Pancevo rodjendan

Petodnevni rođendanski program Pogona počeće u utorak, matineom. Ovom prilikom u bašti Pogona prvi put će zavrteti Chris iz berlinskog DJ dua Eifer & Sucht. Domaća podrška Chrisu biće pogonski rezidenti Enki, idejni tvorac Dance Procession serijala, i Kristijan Stanković, kog već narednog vikenda slušamo i na Urban Bug stejdžu na Exit festivalu.

Rođendanska sreda, 28. jun, biće koktel veče, na kom će se piti najbolja pića po mišljenju posetilaca prvih 10 “Koktel večeri u Pogonu”. Ovo veče ujedno će najaviti i nastavak serijala koktel večeri tokom leta, a za muzičku selekciju biće zaduženi Siki i Matilda iz serijala Profesionalci.

Četvrtak će biti veče rezidenata – uz Dymo-a i Lobor D-a za pogonskim dekovima od 20 sati do ponoći. Tokom proteklih godinu dana Marko Dimitrijevski je pod alijasom Dymo u sklopu “Random” serijala događaja gostio različite DJ-eve – od Lukai-ja do Veljka Jovića, a ove večeri snage udružuje sa Darkom Loborom – kolegom iz “All Stars Alliance Pančevo” organizacije.

Nakon giga na međunarodno priznatom Techno Tuesday Amsterdam, gde je publiku u Melkweg Amsterdam učio da viče “Ura!”, Lobor D s koferom utisaka stiže na peti rođendan Pogona.

Sjajan program od utorka do subote krunisaće petak – tačan dan otvaranja Pogona 2012. godine – kada u Pančevo dolazi DJ veteran Boža Podunavac!

Boža je DJ karijeru započeo 1986. godine i od tada je delio dekove sa mnogim svetskim DJ zvezdama kao što su Slam, DJ Hell, Jeff Mills, Richie Hawtin, Dave Clarke, Derick May, Laurent Garnier i Green Velvet; i nastupao u gotovo svim klubovima i prostorima širom Srbije, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Velikoj Britaniji, Holandiji, Rumuniji, Poljskoj, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Češkoj,… Ovog petka, podrška Boži biće lokalna pančevačka DJ legenda Miloš Vujović.

U subotu jedan od najuspešnijih pogonskih party serijala – “RNB-RAP”, neće samo staviti tačku na pogonski rođendan već će i obeležiti godinu dana postojanja! Vuk i Parke, DJ i MC, ovom prilikom imaće i gosta – Koleta, a rezervacije za ovo veče već su uveliko planule.

Osim party programa ovaj rođendan Štab Pogon će obeležiti i posebni pogonski stikeri, koje je priredio ilustrator David Bilobrk. Pet simbola Pogona – varioci, kmet, ašov, hidra i mandala – pretvoreni su u obične stikere i stikere za trikotažu – koji će moći da se preuzmu u Štab Pogonu tokom svih dana trajanja rođendana.

Vidimo se u Pančevu od 27. juna do 1. jula!