Sve je spremno za 6. Nektar FreshWave Festival!

1782
Nektar FreshWave Festival konferencija

Rekordan broj izvođača nastupiće na tri festivalske bine na šestom Nektar FreshWave Festivalu, koji će se održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 10. do 12. avgusta!

Na predstojećem izdanju Nektar FreshWave festivala publici će se predstaviti rekordan broj od preko 60 izvođača elektronske muzike na tri festivalske bine: Main Stage, Energy Stage i Massive Stage, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Banjalučka pivara je uz Nektar FreshWave od samog početka, a u ime ove kompanije novinarima se obratila portparolka Milka Stanivuković.

Kada smo krenuli u ovu saradnju hteli smo da vežemo ime našeg najpoznatijeg brenda Nektar piva za nešto što će na najbolji način predstavljati urbanu kulturu. Zato smo odabrali FreshWave, da budemo prijatelji i patneri festivala i da pomognemo da svake godine bude bolji, veći i impozantniji. Mislimo da FreshWave ima potencijal da postane spektakl svetskih razmera koji će se dešavati u našem gradu i zadovoljstvo nam je da budemo deo njega“, rekla je Milka Stanivuiković, portparol Banjalučke pivare.

Među festivalskim partnerima već drugu godinu je i kompanija m:tel.

Kompanija m:tel je ispratila celu festivalsku sezonu u BiH, a posebno smo srećni zbog saradnje sa najvećim festivalom elektronske muzike u BiH. Svesni smo velikog turističkog i kulturnog potencijala FreshWave festivala. S obzirom da smo se u ovu priču uključili prošle godine, nakon toga nije bilo sumnje da ćemo da ostanemo partneri“, rekla je portparolka kompanije m:tel Milica Stojaković i pozvala sve posetioce da potraže m:tel Wi-Fi zone na festivalskoj lokaciji.

Najveća festivalska bina, Main Stage ugostiće najveće zvezde elektronske muzike u svetu. Prve večeri glavna zvezda ove bine je fenomenalni Dubfire uz koga će nastupiti Shaded i živa legenda techno zvuka Carlo Lio, kao i resident DJ Mladen Tomić. Drugo veče ove festivalske bine rezevisano je za tursku super DJ zvezdu Mahmut Orhan-a uz čije hitove plešemo čitavo leto, a za pultom najveće festivalske bine iste večeri naćiće se i fantastični Marko Nastić i idejni tvorac festivala Nebs Jack! Poslednje festivalske večeri Main Stage će ugostiti DJ maga James Zabiela-u, Lexlay-a, Jon Rundell-a, Sinišu Tamamovića i miljenike festivalske publike Bang La Decks.

Nektar FreshWave festival 2017 satnica
Klik na sliku za bolju rezoluciju.

Energy Stage ove godine predstavlja najfiniju selekciju regionalnih izvođača i ugostiće najveće regionalne DJ zvezde od kojih izdvajamo nastupe Fakir-a i Dee u četvrtak, Ilije Đokovića i Damira Hofmana u petak, Bokee-ja, Marka Vukovića i resident DJ dame Joma Maje posljednje festivalske večeri u subotu. Podsećamo i na pobjednike DJ konkursa, koji će otvoriti program na Energy bini festivala, što je jedan od organizacionih principa festivala, da pruži šansu mladim i još neafirmisanim izvođačima.

Massive Stage, koji je namjenjen ljubiteljima hip hop zvuka, ove godine će predstaviti žive nastupe najelitnijih regionalnih hip hop izvođača! Premijerno na Nektar Fresh Wave festivalu nastupiće Prtii Be Ge, VIP, Who See, Brutal Protest, a po prvi put u Banjaluci će nastupiti Kandžija i Gole žene, Bvana Herbalajzer, Smoke Mardeljano.

Za 6. izdanje Nektar Fresh Wave Festivala akreditovalo se ukupno 100 novinara koji dolaze iz zemlje i iz regiona, a očekujemo da više od 25.000 posetilaca prođe kroz kapije festivala u predstojeća tri festivalska dana!