INTERVIEW | Sugar Lobby: “Imamo apsolutnu dominaciju u ovom delu Evrope!”

2028
SUGAR LOBBY

Sladjana Cirjak, poznatija domaćoj publici kao Sugar Lobby nam uskoro sprema nova izdanja, a i nastupe po beogradskim klubovima kao i na velikoj China Town žurci! Popričali smo malo sa njom o svemu i svačemu, pa smo rešili da taj razgovor podelimo sa vama, a usput i da vas nagradimo sa kartama za predstojeću “Kung Fu Techno Lomljavu“.

1. Ćao Slađana, reci nam za početak kako je nastao alias Sugar Lobby i koja je priča iza tog projekta?
Prvo da vam se zahvalim na pozivu! Posle intervjua koje sam imala, što video, što audio i pisanih iz svih zemalja istočne Evrope došao je red i na moj prvi intervju za beogradski portal. Što se tiče mog alijasa, nastao je posle mog prvog nastupa u Poljskoj i Berlinu pre 3 godine kada sam i počela ovu priču. Tada sam nastupala pod mojih pravim imenom i videla da ga promoteri teško izgovaraju pa sam nakon povratka u Beograd promenila u Sugar Lobby. Ime sam napravila iz zezanja i ostade tako.

2. Tvoj techno je poprilično tvrd bez obzira na to da li radiš warmup, peak time ili after. Kojom se idejom vodiš kada gradiš set?
Tako je, dosta je tvrd kada sam recimo radila warm up Truss-u isto tako kada radim pre stranca koji je čak 10 bpma sporiji od mene kao primer Marcus Worgull na Lovefestu naravno da se prilagodim i vrtim dosta mekši zvuk. Želim uvek da ispoštujem artista koji radi posle mene, a kada sam headliner onda je druga priča. Setove radim po osećaju i feedback publike mi je najbitniji.

3. Nastupala si kod nas i u regionu dosta. Šta misliš koja je najveća prednost i najveca mana našeg klabinga?
Neću da budem skromna, ali moram da kažem da imamo apsolutnu dominaciju u ovom delu Evrope i jako sam srećna zbog toga. Novi klubovi se otvaraju, već imamo jake festivale, česte eventove za 2-3 hiljade ljudi, isto tako konstantno dobre bukinge (kada to kažem ne mislim samo na techno nego na sve što je elektronska muzika). Svi zajedno smo doprineli tome – DJ-evi, klubovi, promoteri i publika. Nekako uspevamo da negujemo scenu i pobedimo ono što nam je bilo muzički servirano poslednjih 20 god. Dok je najveća mana po meni prevelika sujeta, saradnje traju max pola sezone i onda ponovo u krug. Recimo, po meni su Poljaci, Nemci i Fancuzi u tome broj 1. Toliko se podržavaju i zajedno rastu na evropskoj sceni da bih volela da se i mi ugledamo na njih.

4. Najbolji savet koji si dobila kao DJ?
Da ostanem to što jesam, hvala kolegama. 🙂

5. Kako izgleda tvoj jedan dan kada treba da nastupaš?
U principu dan kao i svaki drugi. 🙂

6. Ako bi sastavljala idealan line up (domaći i strani) za po jedan stage kako bi on izgledao?
Eee pa ovako, skupila bih recimo sve žene koje produciraju kod nas: Lea Dobričić, Dragana Milinković, Kristina Lalić i ja, a od strankinja Anetha, Dasha i Helena Hauff.

7. Šta možemo da očekujemo od tebe u narednim mesecima? Koji su ti ciljevi?
Trenutno sam posvećena samo produkciji, čekaju me par izdanja i remixi. Nastupaću u beogradskiim klubovima Dot, Anker, KPTM, na “China Town” žurci na sajmu, Der Weise Hase Club u Berlinu, a posle praznika idu nastupi u Nemačkoj i Italiji.

8. Za tačno mesec dana nas očekuje pomenuti China Town događaj na beogradskom sajmu. Šta možemo da očekujemo od tvog seta na ovoj žurci i da li ćeš nas iznenaditi sa nekom svojom novom trakom?
Tako je, jedva čekam China Town event na sajmu! Što se tiče mog seta – puštaću čist techno i biće i mojih traka. Od kolega takođe očekujem dobre setove!

Kako do besplatnih karata za China Town party?

01. Pronađite ovaj post na našoj Facebook stranici ili kliknite ovde.
02. Lajkujte ga i šerujte public i u komentaru tagujte osobu koju vodite na žurku!

Nagradna igra počinje večeras u 21h, a dobitnike biramo putem sajta random.org i obaveštavamo u petak (20.10) oko podneva. Srećno! 🙂