7 stvari koje vam niko nije ispričao za duo TALE OF US

4611
Tale of Us

Matteo Milleri i Carmine Conte, poznatiji kao italijanski duo Tale Of Us, su oduvek zračili nekim misticizmom kada je njihova pojava i muzika u pitanju. Bilo da je to “muzika iz momenata njihovih života” kako su opisivali svoj poslednji album na Life & Death etiketi, ovaj duo nam je poznat, ali i nije sa jedne strane. Prošli smo više različitih izvora kako bi saznali najzanimljivije činjenice iz života Tale Of Us koji nam 28. oktobra stiže na Apgrade! Pa da počnemo…

1. Verovali ili ne, naša Tijana T, je Matteu i Carminu bila vodič kroz Berlin pre par godina gde ih je upoznavala sa kulturom i gradom. Nakon slušanja Ostgut Ton etikete – Tale Of Us je odlučio da potpuno promeni zvuk ka melodijama, iako su do tada bili zadojeni microhouse zvukom koji je propagirao Ricardo Villalobos.

2. Slušajući koncert Max Ritcher-a, Tale Of Us, se više otvorio sve više ka klasičnoj muzici, zato nije čudo zašto su napravili edit Hans Zimmer-ove pesme “Time” sa kojom redovno završavaju svoje setove.

3. Tale Of Us imaju posebnu filozofiju “NEsviranja instrumenata”. Pošto su obojica školovani za sviranje na klaviru – njihov ideja sviranja je ta da se note “bace” na instrument, umesto da se izvodi nešto u kontinuitetu. Time oni dozvoljavaju da note imaju svoju priču između dubokih pauza popunjenih tišinom.

4. Nisu planirali da stvore tu dozu misticizma oko sebe, ali sada kada postoji je svakako deo njihove marketing slike i kampanje, što su i sami priznali u intervjuu za XLR8R.  

5. Na njihovom poslednjem singlu “Monument” su sarađivali sa kćerkom Sting-a, Eliot Sumner, poznatijom kao Vaal, koja je davala vokal za ovo izdanje. Poseban review tog izdanja možete pročitati kod nas ovde.

6. Matteo i Carmine su se upoznali u Milanu, na univerzitetu, dok je Matteo studirao ekonomiju, a Carmine prava. Kako su počeli da prave muziku, sve su ostavili i otišli direktno za Berlin.

7. U prve 3 godine Tale Of Us karijere – pravili su muziku svakog dana, toliko da nisu ni znali šta se dešava van studija. Danas kada su se probili na internacionalnoj sceni za RA intervju kažu da rade 10 puta više, nego tada – čineći ovaj duo, ne samo talentovanim, već i najvrednijim na sceni! 🙂

Tale Of Us vidno iščekujemo 28. oktobra kada će gostovati kod nas na Apgrade žurci. Više o tome na linku ovde! 🙂

Prethodni tekstAnthony Parasole – Velocity EP on new Joseph Capriati’s imprint Redimension Music
Sledeći tekstKlub DOT – MUR & The Purr present Lost Frequency [27.10]
Autor, osnivač, admin za Grotto portal. Zaljubljenik u kvalitetan house.