Ricardo Villalobos-u pridružuju se Marko Nastić i Amir Javasoul

290

Marko Nastić, legenda domaće elektronske scene i Amir Javasoul, DJ i producent iz Kanade, pridružiće se 15. juna Ricardo Villalobos-u, jednom od najpoznatijih izvođača elektronske muzike u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Ricardo Villalobos rođen je u Čileu, a odrastao je u Berlinu. DJ-ingom profesionalno počinje da se bavi 1988. godine, a prvo izdanje objavio je 1992. godine. Nakon prvog putovanja na Ibicu 1995. godine, Ricardo-u je to ostrvo postalo treći dom. Četiri godine kasnije bio je deo Cocoon žurke u klubu Amnesia na Ibici, a kasnije te godine pridružio se toj izdavačkoj kući. Nastupao je po najpopularnijim klubovima i festivalima širom planete, a njegovi muzički izbori neprestano postavljaju nove trendove. Iako njegove numere nikada nisu komercijalne, one postižu izuzetan uspeh i Villalobos je poznat i van granica underground muzičke scene. Neka od njegovih izdanja dostigla su kultni status, a Ricardo-va neiscrpna kreativnost, inovacije i njegov nesvakidašnji osećaj za publiku čine ga izuzetnim umetnikom u savremenom svetu elektronske muzike. Villalobos predstavlja inspiraciju mnogim DJ-evima i producentima širom sveta, a njegovi DJ setovi mogu se definisati kao putovanje kroz razne žanrove elektronske muzike, kao i različite vremenske periode.

Ricardo Villalobos Marko Nastić Amir Javasoul Blender Kalemegdan

Amir Javasoul započeo je svoju DJ karijeru inspirisan stilom i produkcijom house legende Derrick Carter-a. Osim što je bio pod dubokim uticajem Chicago house-a, Amirov muzički ukus oblikovali su Ricardo Villalobos, kao i DJ Harvey. Svoj jedinstveni muzički stil razvio je ukrštanjem house i techno pravaca. Vrhuncem svoje karijere smatra nastup u kultnom klubu fabric u Londonu 1. januara 2005. godine kada je delio put upravo sa Ricardo Villalobos-om i Craig Richards-om. Danas, Amir paralelno boravi u Berlinu i Montrealu i redovno prati Villalobos-a na njegovim turnejama širom sveta.

Amir Javasoul
Amir Javasoul

Marko Nastić, DJ i producent koji je nedavno proslavio 20 godina uspešne karijere jedan je od najaktivnijih domaćih DJ-eva u inostranstvu. Tokom devedesetih Nastić je postao sastavni deo svih važnih elektronskih događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine delio je DJ pult sa zvezdama svetske elektronske scene kao što su Carl Cox, Sven Vath, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer i mnogim drugima. Osnovao je prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje je formirao još dva lejbela – Recon Light i Traffica.

Marko Nastić
Marko Nastić

Ulaznice za beogradski nastup Ricardo Villalobos-a nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigs Tix, po ceni od 1.290 dinara za regularne karte i 1.890 dinara za VIP.

Facebook Event